den helt nye Mazda3 i 5-dørs hatch­back-udgaveMazda har ver­dens­­premiere på den helt nye Maz­da3 i 5-dørs hatch­­back-udgave på biludstillingen i Bolog­na fra den 3. de­cem­ber 2008. Den følger lige i hælene på den 4-dørs sedan-udgave, der netop har haft premiere på Los An­geles Auto Show. Fælles for begge vari­anter er sportslige køreegenskaber og dynamisk design i kombination med miljøvenlig teknik og et højt aktivt og passivt sikkerhedsniveau.

den helt nye Mazda3 i 5-dørs hatch­back-udgave I forbindelse med udviklingen af den nye Mazda3 har der været me­get stor fokus på at mindske miljøpå­virk­ningen. Derfor er moto­rerne gjort mere effektive og brænd­stof­økonomi­ske, lige­som Mazda også i det­te tilfælde har ar­bejdet på at re­du­­cere vægten og mind­ske luft­­mod­standen. Hertil kom­mer en ny type katalysator til benzin­mo­torer­ne, der benytter sig af såkaldt single nano-teknologi og gør det mu­ligt for Mazda at redu­cere brugen af knappe materialer som platin og palladium.

Sedan-udgaven af Mazda3 havde premiere på LA Auto ShowDet nye motorpro­gram er skræddersyet til europæiske kunder og in­kluderer den ny­ud­viklede 2.2-liters turbo­­die­selmotor, som netop er præsenteret til Maz­da6. Den nye 2.2-liters turbo­die­sel­motor er ken­detegnet ved me­­get høj ydelse, lavt brænd­stofforbrug og en kulti­ve­ret og støjsvag motorgang. Den lever op til den kommende Euro 5-norm for udstød­ningsemission. Herudover vil Mazda3 fra starten bli­ve produceret med en 1,6- og en 2.0-liters benzinmotor samt en 1,6-liters turbo­die­selmotor.

annonce - klik på logo
Alm. Brand Bilkredit

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.