Hyundai-KIA ud­nævnt til Årets bil­pro­du­cent af bil-ma­gasinet Auto­car.

Storbritanniens æl­dste motor­magasin, Auto­car, har udnævnt Hy­un­dai-KIA til Årets bil­producent ved den år­lige prisudde­ling i Lon­don. En pris­ud­de­ling, der af man­ge betrag­tes som Euro­pas mest presti­ge­fyldte anerken­delse i bilbran­chen.

  • Koncernen blev anerkendt for sine overvældende ambi­tioner
  • Den 5. største bilkoncern efter Toyota, GM, Ford og Audi-VW
  • En koncern med veldesignede biler af høj kvalitet og med længere garanti end nogen anden producent kan tilbyde.

Redaktør, Chas Hallet, henviste til den koreanske gigants overvæl­dende ambitioner, da han overrakte prisen til Nam-Yong Kim, leder af Hyundai-KIA’s europæiske research- og udviklingscenter i Tyskland.
Hallet sagde, “da den ukuelige Hyundai-KIA gruppe for blot nogle få år siden begyndte at tale om, at koncernen skulle blive den 5. stør­ste bil­producent efter Toyota, GM, Ford og Audi-VW, var en del af os skep­tiske”.

“Men den korean­ske producent begyndte hurtigt at opbygge et ry som en asia­tisk pro­du­cent, der ville udvik­le dristige de­sign­kon­cepter på samme må­de, som Citroën har gjort det i Europa. Desuden op­før­te de separate fabrik­ker til produktion af Hyundai og KIA i Østeuro­pa, hvorfra man kunne forsyne begge mærker fra velplacerede mo­tor- og gearkasse­fabrik­ker”, tilføjede han.

Kia SportageMen den koreanske koncern mener det alvorligt. De har ud­tænkt en plan, der som sagt har omfattet op­ret­telsen af et euro­pæisk design- og udvik­lingsteam samt euro­pæiske fabrikker, til udelukkende at ud­vikle og producere en række modeller til det europæiske marked. På den top-moderne fabrik i Zilina, Slovakiet, producerer KIA i dag mo­del­lerne cee’d og Sportage, og giver som den eneste, ikke mindre end 7 års fabriks­garanti på disse 2 mo­deller.  

“Denne anerkendelse er en stor ære – ikke mindst fordi den kommer fra et så prestigefyldt magasin som Autocar. Dette er en markant anerken­delse af den dygtighed og beslutsomhed, som vores produ­cent har lagt for dagen, og prisen sætter for alvor koreansk bilindu­stri på verdens­kortet” udtaler Mogens Lyngsø, der er kommerciel direktør hos den danske importør af KIA.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til arcurios hjemmeside - med gaveidéer til autofolket

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.