­
Europæiske motorjournalister har kåret den nye Opel i firmabilklassen til  Car of the Year 2009. 
59 euro­pæ­iske mo­tor­jour­na­lister har kåret den nye Opel i fir­ma­bil­klas­sen til Car of the Year 2009.

En jury på 59 motor­journalister fra 23 forskellige euro­pæi­ske lan­de har kåret Opel Insignia til Car of the Year 2009 – Årets Bil i Europa 2009 foran Ford Fiesta og VW Golf.

“Jurymedlemmerne fremhæver de visuelle kvaliteter ved Insignia, men den nye mellemklassebil fra Rüsselsheim er meget mere end flot design,” lyder begrundelsen fra den uafhængige organisation bag Car of the Year titlen.

“Aktiv og passiv sik­ker­hed, komfort og en bredt udvalg af motorer er andre karakteri­sti­ka ved Insignia. Udstyrs­listen omfatter des­uden avanceret ekstra­ud­styr som ‘Opel Eye’, der læser vejskilte, FlexRide affjedring og Adap­tive Forward Lighting med ni forskel­lige lyspro­grammer.”

De 59 motorjournalister kårede Opel Insignia blandt et felt af 37 kon­­kurrerende biler. Tyve jour­nalister havde Insignia som nummer ét på deres liste.

“Vi er meget stolte over titlen. Det er en be­kræf­telse på det hårde arbejde, der er lagt i udviklingen og produk­tionen af Insig­nia i hele organisa­tionen lige fra desig­nere og ingen­iører til arbej­derne på fa­brikken,” siger Hans De­mant, topchef hos Opel.

Kriterierne for at blive valgt til Årets Bil i Europa omfatter blandt an­det vurdering af design, sikkerhed, køreegenskaber og præstationer. Tekniske nyskabelser og mest-bil-for-pengene er andre væsentlige kriterier. 

Europæiske motorjournalister har kåret den nye Opel i firmabilklassen til  Car of the Year 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opel Insignia kommer på markedet på en række europæiske marke­der i år, og i Dan­mark i begyndelsen af 2009. I første omgang i 4 og 5 dørs versioner og til maj som stationcar under navnet Insignia Sports Tourer.

Det er tredje gang Opel vinder den prestigefyldte Car of the Year titel. Første gang var med Kadett i 1985 og to år senere med Ome­ga. Det er ti år siden en bil i den store mellemklasse har vundet tit­len.

annonce - klik på logo
Alm. Brand Bilkredit

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.