Bentley Azure T er nok en af verdens mest elegante cabri­o­leter og kandi­dat til at blive en fremtidig klassiker. Med det unikke Bentley "T"-kende­tegn  frem­hæ­­ves model­lens sports­­lige karakter og den 507 hk Bent­ley Azure T kombi­nerer excep­tionel køre­dy­na­mik med mulig­he­den for at transportere fire personer i overdådig åben luk­sus.

Den nye Bentley Azure T er udstyret med en performance-version af Bentleys fabelagtige 6,75 liters V8-motor og er den seneste i rækken af Bentley modeller, der bærer "T"-emblemet. Continental Coupé fra 1996 var den første moderne Bentley T model efterfulgt af Bentley Arnage T i 2002. Begge er flagskibs-modeller med en karakteristisk sportslig karak­ter og uovertrufne præstationer. Af særlige kendetegn får Bentley Azure T tonet kølergrill, 20 tommer aluminiumsfælge og "Le Mans" luft­indtag i frontpartiet.

Bentley Azure T de­ler både motor og gear­kasse med Bentley Arnage T og Bentley Arna­ge Final Series. V8-motoren med bi-turbo yder 507 hk ved 4.200 o/min, men me­re imponerende er drejningsmomentet. Her er 1.000 Nm ved 3.200 o/min, men alle­rede fra 1.800 o/min er hele 90 procent af det maksimale drej­ningsmoment til rådighed. Motorens enorme kraftres­sourcer sikrer en acceleration fra 0-100 km/t på 5,5 sekunder og en top­fart på 288 km/t. Hver af de hånd­byg­gede V8-motorer kom­mer med en sortlakeret luftind­sug­nings­kasse, der bærer navnet på den konstruktør, der har været ansvarlig for samleprocessen. Kræf­terne overføres til bag­hju­lene gennem en 6-trins automatgear­kasse fra ZF med mulighed for at skifte mellem tre individuelle kørepro­gram­mer (Drive, Sport og Manuel) for optimal udnyt­telse af motorens mange kræfter. En anden vigtig detalje i den nye Bentley Azure T er adskillelsen af undervognens og gearkas­sens sports­indstilling, der nu tillader føreren at aktivere den mere sports­lige dynamik uafhæn­gigt af hinanden.   

Som option kan Bent­ley Azure T kun­der opgradere modellens brem­sesy­stem til et system bestående af kulfiber og kryds­bo­re­de venti­lerede brem­se­skiver. Med et mål på 420 x 40 mm foran og 356 x 28 mm bag­på, er bremse­skiverne de største, der er mon­teret på en se­rieproduceret bil i verden. Med otte-stemplede brem­se­kalibre er brem­sesystemets bremse­evne imponerende og samtidig er den uaf­fjedrede vægt redu­ceret med otte kilo, hvilket gavner den samlede køredynamik.

Bentley Azure T er en luksuriøs firepersoners cabriolet med overdå­dige pladsforhold. Med tryk på en knap behøver den tre-lagede stof­kaleche blot 25 sekunder for at køre ned og da dette sker i et sepa­rat opbeva­ringsrum, har det ingen indflydelse på det voluminøse ba­gagerum, der er designet til at rumme to golftasker og hånd­ba­gage. Det bemærkelses­værdige interiør kan leveres i henholdsvis 42 og 25 forskellige eksteriør- og interiørfarver samt valg mellem flere typer af træ. Dertil kommer palet­ten af muligheder fra den specielle "Mulliner" afdeling, der skræd­dersyer modellen individuelt efter kun­dens øn­sker.

Bentley Azure T, som præsenteres på L.A. Auto Show den 19. no­vember 2008, kan allerede nu bestilles hos eneforhandleren i Dan­mark, Bentley Copenhagen med forventet levering sommeren 2009.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Skomøs hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.