Lambor­ghi­ni Blanc­pain Super Trofeo er en ny ra­cerserie fra Lam­bor­ghini, der får debut i maj 2009 og bliver ver­dens hurtigste mær­ke­serie.

Racerbilen der benyt­tes i Lamborghini Blancpain Super Tro­feo, bliver en let­vægts­version af Lam­borghini Gallardo LP 560-4, der blev intro­duceret i foråret. Lam­borghini Blancpain Super Trofeo skal være ver­dens hurtigste mær­keserie og derfor har Lamborghini Gallardo LP 560-4 Super Trofeo et kraftigt modi­ficeret chassis, der har reduceret vægten til blot 1.300 kilo, mens ydelsen i V10-motoren med "Inie­zo­ne Diretta Stratificata" er øget til im­pone­rende 570 hk. Identisk med gademodellen vil Lamborghini Gallardo Super Trofeo benytte Lam­borghinis enestående permanente fire­hjuls­træk­system, der er en uadskillelig del af Lambor­ghinis sjæl.

Lamborghini Gallardo LP 560-4 Super Trofeo bli­ver en førsteklasses racer­bil i alle detaljer. Chas­siset med dob­bel­te triangler i undervog­nen er kraf­tigt bearbejdet til formålet og til trods for et eftermonteret sikker­heds­bur, er Super Trofeo lettet for hele 110 kilo sammenlignet med gade­versionen af Lamborghini Gal­lardo LP 560-4. De lakrids bløde slicks dæk bliver leve­ret af Pirelli og af andre kendetegn kan nævnes et specialud­viklet brem­sesy­stem, spoiler i kulfiber, racer­sæde i letvægts­materiale og digital in­stru­men­tering.

Lamborghini plan­læg­ger at bygge 30 racer­biler, der vil være til rådig­hed til indivi­du­elle professionelle ra­cerkørere samt "gentleman dri­vers". Én fabriks Su­per Tro­feo vil være reser­veret for berømte gæ­stekø­rere ved hver af seri­ens løbsweek­ender. "Vi er meget entu­siastiske omkring Lam­bor­ghini Blancpain Super Trofeo serien," udta­ler Automobili Lambor­ghini Præsident og CEO Stephan Winkelmann.


annonce - klik på logo
Klik her og gå til arcurios hjemmeside - med gaveidéer til autofolket

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.


"Både på, men også uden­for racerbanen, vil den nye serie afspejle vores Lamborghini brand med en ekstrem højtydende racerbil og stilfulde og luksuriøse pit facili­teter. Det giver vores kunder samt professionelle og "gentleman drivers", der er på udkig efter en ny udfordring, mulighed for at ople­ve Lamborghini i de ultimative om­gi­velser."

Ifølge den foreløbige kalender bliver det første løb i Lamborghini Blancpain Super Trofeo afviklet på

  • Silverstone i England den 3. maj 2009.
  • Derefter følger Adria, Italien den 17. maj,
  • Norisring, Tyskland den 5. juli,
  • Spa, Belgien den 2. august,
  • Barcelonas Circuit de Cata­lunya den 20. september
  • inden verdens hurtigste mærkeserie kul­minerer

    den 4. oktober på Monza i Italien.

Med den schweiziske urmager som titel­sponsor vil Lamborghini Blanc­pain Super Trofeo fungere som en side­løbende løbs­serie til prestigefyldte mesterskaber, som FIA GT Cham­pionship, DTM og FIA WTCC (World Touring Car Championship).

En løbsweekend varer tre dage (fredag til søndag) og indeholder foruden fri træning og tids­tag­ning tre løb med en distance på hele 40 minutter hver. Den sam­lede vinder findes ved at lægge resultatet af de tre løb sammen.

Prisen for en sæson i en Lamborghini Gallardo LP 560-4 Super Trofeo racerbil inklusive reservedelspakke er 200.000 Euro plus moms og anmel­delsesgebyr til de individuelle baner. Til hvert løb vil Lambor­ghini være til rådighed for support og reser­vedele, ligesom den flotte "Lam­bor­ghini Village" vil danne en flot luksuriøs ramme ikke blot for seriens racerbiler, men også for seriens deltagere.