På bil­ud­stillingen i Paris har man kun­net opleve den spæn­dende ny­hed fra Audi - en femdørs fireper­soners koncept­model med beteg­nel­sen A1 Sport­back Concept.

Nyheden fra den mindste kompakt­klasse måler 3,99 m i længden og 1,75 m i bredden, og den præ­senterede model er en hybridmodel. Under motorhjelmen ligger en 1.4 liters TFSI-motor på 150 hk, der trækker på forhjulene gennem en dobbeltkobling. Og derudover er den forsynet med et 27 hk elektroaggregat, der enten anvendes alene eller som boo­ster.

Kører man udeluk­kende på elektroag­gre­gatet er udled­ningen af CO2 lig nul, og du har tilmed mu­lighed for at tilbage­lægge 100 km før Li­thi­um-Ionen-batte­rierne atter skal opla­des. Det sker via en ganske almindelig stik­kon­takt på 220V i carporten.

Prikken over i'et er start/stop-automatik samt udnyttelsen af ener­gien fra nedbremsninger - og det reducerer CO2-udled­ningen med 30 % sammen­lignet med en almindelig forbrændingsmotor.

0-100 km/t sker på 7,9 sekunder og topfarten er angivet til 200 km/t. Ved anvendelse af TFSI-motoren ligger udledningen af CO2 på bare 92 g/km.

Den mest optimale kørsel opnår du ved anvendelse af satellit-navi­ga­tionen og ind­tastning af den planlagte rute, hvor­efter systemet selv tilpasser sig ruten, så du opnår den mest økonomiske kørsel med den mindst mulige CO2-udledning.

Modellens LED-lyg­ter er et kapitel for sig - super moderne og ind­dra­get i bilens design. En anden detalje er, at man kan åbne bi­lens bag­rude - helt eller delvist, når man skal læsse varer ind i bagage­rum­­­met.

Modellen er klar en gang i 2010 og der går rygter om at der også kommer en cabriolet-udgave af den kommende A1-model ligesom det ikke er spor usand­synligt at vi også snart ser en konceptmodel af en ny A2.

 

 

 

 

annonce - klik på logo
Alm. Brand Bilkredit

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.