Toyota har udviklet verdens første bagrude gardinairbag, som beskytter bagsædepassagererne i tilfælde af en kollision bagfra. Bagrude gardinairbaggen vil være at finde Toyotas kommende mikrobil iQ. Toyota Motor Cor­po­ration (TMC) har udviklet en bagrude gardin­air­bag - ver­dens første  - som beskytter bagsæde­passa­gerernes hove­der i til­fælde af en kollision bagfra.     

Den innovative airbag er udformet som en gardinlignende bar­riere, der folder sig ud fra loftsbeklædningen over bagruden. Sammen med hovedstøtterne vil airbaggen minimere stødet fra en kollision og der­med reducere en eventuel personskade. Den nye airbag vil være at finde i Toyotas kommende mikrobil iQ, hvor den forventes at kun­ne for­doble bilens evne til at beskytte bagsædepassagererne i til­fælde af en kollision bagfra.

TMC har arbejdet aktivt på at udvikle kollisionssikkerhedsteknologier og gøre disse tilgængelige, hvilket har resulteret i en hurtig markeds­intro­duktion af bl.a. knæairbag. Disse teknologier gør bilerne i stand til bedre at kunne klare konsekvenserne i forbindelse med forskellige former for ulykker.

Som en del af arbejdet for at skabe bæredygtig mobilitet vil Toyota intensivere sine fremtidige initiativer vedrørende trafiksikkerhed. Det skal gøres ved 1) at udvikle endnu sikrere biler og teknologier, 2) at deltage i at skabe et sikkert trafikmiljø og 3) at gennemføre aktivite­ter, hvor folk uddannes i trafiksikkerhed. Dermed håber man at kun­ne bidrage til helt at undgå dødsfald i trafikken, hvilket må ses som det ultimative mål i et samfund, hvor mobilitet er en nødvendig­hed.        

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Monk Biler A/S hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du me­ner, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send sam­tidig en lille hilsen.