Volkswagen viser den nye Golf GTI - skarp og sikker - bestseller til 239 km/t, 210 hk, 13,3 km/l.

Imellem debuten for før­ste generation og afløs­ning af femte gene­ra­ti­on har over 1,7 mil­lioner købere af Golf GTI gjort den til ver­dens populæ­reste GTI model. Nu står den nye gene­ration pa­rat til start i start­blokkene. Volkswagen præsenterer en prototype af den nye Golf GTI på Paris Motor Show (04. - 19. oktober 2008).

GTI undervognen giver med sit nye elektroniske spær (XDS) en helt ny opfattelse af kurver og overførsel af kræfter til vejen. En 239 km/t hurtig GTI med 155 kW/210 HK stærk turbomotor giver større køre­glæde end nogensinde, og præsterer alligevel 13,3 km (gns.).

Sjette generation af Golf GTI kommer på markedet i foråret 2009 - og som hidtil i balan­ceret harmoni mellem sportslig undervogn og agil motor. Allerede fra 1800 omdr./min. er motorens maksimale drej­nings­moment på 280 Nm til disposition. Efter blot 7,2 sekunder run­der den 100 km/t, og først når den når 239 km/t, møder den balan­cepunktet imellem luft­modstand og ydelse.

Sænket 22 mm og med nyudviklet sportsundervogn af fjedre, stød­dæmpere og stabilisator er prototypen blevet omarbejdet og af­stemt. I øvrigt vil den nye dynamiske undervognsregulering DCC også kunne bestilles til GTI.

"Vi vil skabe et kon­sekvent og klart GTI-design, som skal ud­stråle kraft, men også stil," understreger Volkswagen gruppens chefde­signer Walter de Silva. Prototypen af sjette generation vil blive vist i næste uge på messen i Paris. Den runde kølergrill og V-formede mo­tor­hjelm, der går hen over for­lygterne er karakte­ristisk for femte ge­neration. Det bliver af­løst af det klare, horisontale udtryk, der stam­mer tilbage fra første GTI generation. Med disse gen­nemgående stil­elementer i fronten vir­ker GTI prototypen både bredere (178 cm), lavere (147 cm) og mere dynamisk end andre biler i klas­sen.

 

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Odsherred Motor Co. hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.