To sejre til Phoenix Carsport Racing Cor­vette duo Fässler-Deletraz i Bukarest street race

  • To race på spektakulær street bane blev en stor succes for Corvette
  • Phoenix Carsport Racing Corvette fik 1. og 2. pladsen i første race

Tre uger efter ”Total 24 Hours of Spa,” blev sjette runde af FIA GT mesterskabet endnu en oplevelse. I det andet løb af "Bukarest City Challenge" var racerbiler og racerkørere i aktion på et 3,071 km langt og meget hurtigt og spektakulært street race i centrum af Ru­mæniens hovedstad.

Banen er beliggende omkring det imponerende og enorme "Palace of Parlamentet", verdens næststørste administrative bygning efter Penta­gon. De to FIA GT-løb, der blev afholdt i Bukarest, blev begge vundet af PHOENIX Carsport Racing Corvette duo Marcel Fässler og Jean-Dénis Deletraz. Det første race blev oven i købet en dobbelt sejr, idet det tyske Corvette-team Fabrizio Gollin og Mike Hezemans opnåede en anden plads. I det andet race måtte det italiensk-hol­landsk team trække sig på grund af en skade på Corvettens ophæng efter, at Gollin havde ramt en af de betonbarrierer, som var opsat omkring banen.

I stedet for det sædvanlige to timers FIA GT mesterskabs race, blev der afholdt to race af en time hver i Bukarest med de obligatoriske pit stops inklusive skift af racerkørere og dækskift. Der var point på spil i hvert af de to race. 25 biler inklusiv elleve biler i GT1 kategorien deltog i løbet, blandt dem tre Corvetter. Selleslagh Racing Team hav­de det sædvanlige team Christophe Bouchut og Xavier Maassen i Corvette nr. 3, mens Phoenix Carsport Racing Team tildelte nummer 5 og 6 til Marcel Fässler / Jean-Dénis Deletraz og Fabrizio Gollin/Mike Hezemans.

PHOENIX Carsport Racing Corvetter gjorde det særligt godt i Buka­rest med top tid i hver træningsrace. Marcel Fässler opnåede en tred­je sejer i sin karri­ere med en posi­tion forrest i inderbanen i FIA GT mesterskabet og med en runde tid på 1.15.348 minutter. Mike Hezemans kvalificerede sig til en fjerde plads, Christophe Bouchuts Selleslagh-Corvette var nr. 8 på startlinien i det første race i week­en­den, der fandt sted sent lørdag eftermiddag.

Ved starten af et-times "kvalifikations racet", som løbet blev kaldt, tog de to Corvetter med det samme føringen, hvor Fässler førte He­zemans ind i det første sving. Christophe Bouchut kørte et dramatisk løb med den belgiske racerkører Anthony Kumpen i Peka-Saleen, der holdt tilskuerne på kanten af stolene gennem mange omgange. Efter førerskift forblev placeringerne de samme, Deletraz køre sejren hjem for Gollin, og dermed sikrede han en fantastisk 1. og 2. plads til Phoe­nix Carsport Racing team. Bouchut og Maassen endte som nr. fem.

Det andet race i weekenden så ud til at ende på samme måde, men katastrofen ramte i sidste del af løbet, da Fabrizio Gollin, der havde overtaget rattet på nr. 6 Corvette efter Mike Hezemans, ramte en beton­barriere med bilens venstre baghjul. Skader på ophænget be­tød afslut­ningen på racet for det italiensk-hollandsk team. Dog hav­de Fässler og Deletraz et perfekt race, de førte hele vejen fra start til mål i den gloende hede med temperaturer på op til 40 grader celsi­us. Bouchut og Maassen sluttede på femtepladsen med Selleslagh-Corvette.

Efter seks runder i FIA GT har Hezemans / Gollin stadig en samlet tredje plads med 34 point, mens Fässler / Deletraz opnåede en fjer­de plads. Bouchut / Maassen fik en sjette plads.

Den næste runde af FIA GT vil finde sted i Brno i Tjekkiet, den 13. og 14. september. Besøg www.corvettemotorsport.com for mere info.