........kåret af 47 fagjournalister fra 24 lande.

BMW 118d er udstyret med en 2 liters fire­cylindret motor der yder 105kw/143 hk. Fra 0 til 100 km på kun 9 se­kunder Forbrug ifølge en EU-testcy­klus: 22,2 km/l og en CO2 udledning på kun 119 g pr km.

EfficientDynamics omhandler bl.a. følgende tiltag:

Auto Start/Stop funktion (4-cyl. med manuelt gear). Motoren stopper, når bilen holder stille ved eks. et lyskryds. Når bilen sættes i frigear og kob­lingen slippes, går motoren i stå, og starter automatisk når koblingen atter trædes ned. 

Brake Energy Regeneration. Den kinetiske energi, som opstår når bilen kører uden at føreren træder på speederen (eksempelvis op mod et lys­kryds) opsamles nu og omdannes til elektricitet uden brug af motor­kraft og dermed brændstof. 

Gearskiftindikator. Et display i instrumentpanelet viser, hvilket gear der er mest økonomisk at køre i. 

Auto Start/Stop funktion Elektrisk servostyring. I stedet for en hy­draulisk servostyring har man et elektro­mekanisk system, som drives delvis af den elektricitet som skabes via Brake Energy Rege­neration og dermed ikke, i samme omfang som en hydraulisk servostyring, trækker kræfter fra motoren og dermed bruger mere brændstof. 

Elektrisk Automatiske klapper til luftindtag. Disse klapper, som er monteret foran køleren, åbner og lukker efter behovet for køling. Når klapperne er lukkede, forbedres bilens aerodynamik. 

GearskiftindikatorDæk med lav rullemodstand. 

Andre ændringer er bl.a. elektrisk vand­pumpe, som kun kører efter behov og ny transmissionsolie, som reducerer mod­standen i gear­kassen.

EU’s kommissionen har i 2008 fremsat et lovkrav om bilers udledning af CO2 fra 2012 er maks. 130 g pr km.