Motor­sports­le­gen­den Jackie Ickx vælger Volks­wagen California til jord­omrejse.

Den belgiske motor­sports­legende Jackie Ickx har valgt en Volks­wag­en California som transportmiddel på en verdens­omspændende tour­ne, hvor den tid­ligere Formel 1–kører vil deltage i en række rallies. I går fik Jackie Ickx overrakt nøglerne til sin drømmecamper af Volks­wagen Erhvervs­bilers tyske direktør, Martin Zimmermann.

Det er Jackie Ickx’s mål, at se hele verden og deltage i forskellige rallies undervejs. Det har gennem de seneste år været Ickx’s store drøm, at rejse gennem verden i bil og deltage i særligt eventyrlige løb undervejs. Således vil den levende motorsportslegende først på sommeren deltage i et løb, der går til Nordkap. Ligeledes planlægger Ickx, at deltage i Farao-løbet i Egypten samt et rally fra Sydamerika til Californien, hvor der bl.a. skal køres ad Route 66.

Volkswagen er na­tur­ligvis beæ­rede over, at en så succesrig kører og bilekspert som Ja­ckie Ickx, har valgt Cali­fornia, som følgesvend på sin lange rejse. Men det er samtidig natur­ligvis et cadeau til kvalite­ten af Volks­wa­gens pro­dukter. Såle­des udtaler Jackie Ickx om valget af køre­tøj, at Volks­wagen California overbeviste ham om sine kvali­teter bl.a. pga. cam­perens fleksibilitet, det permanente firehjulstræk, 4Motion, sky­de­taget og selvfølgelig den stabile 174 hestes motor.

Den nu 63-årige Ja­ckie Ickx deltog i årene fra 1968 til 1979 i 116 For­mel 1-løb, og til­kæm­pede sig otte Grand-Prix-sejre. I 1969 og 1970 vandt han sølv ved verdens­mesterska­bet. Legendarisk blev Jackie Ickx ved Le-Mans-løbene, hvor han fra 1969-1982 sam­men­lagt hø­stede hele seks sejre.

Her til lands er Volkswagen California netop blevet godkendt af de dan­ske skattemyndigheder som autocamper. Dette betyder reelt, at der ingen registreringsafgift skal betales af de dele af bilen, der er camper­udstyr. Det er derfor muligt at erhverve sig en Calfornia fra 532.499 kr. (eks. levering).

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Odsherred Motor Co. hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.