NY FORD KUGA ER ''BEST IN CLASS'' I EURO NCAP TEST.

I den nyeste Euro NCAP sikkerhedstest har Ford Kuga cross­over op­nået den bed­ste kombina­tion af stjerner, som dermed placerer Ford Kuga i toppen af Euro NCAPs kategori "Small Off-road 4x4."

  • Ford Kuga fik et flot resultat i den netop overståede Euro NCAP test, hvor Kuga fik 5/4/3 stjerner – et enestående resultat for sin klasse 
  • Ny Kuga opnåede fem stjerner for passagerbeskyttelse
  • Fire stjerner for børnesikkerhed
  • I fodgængertesten opnåede Kuga tre stjerner 
  • Ford Kuga kombinerer et højt sikkerhedsniveau med lækkert de­sign og  teknologi, som giver dig imponerende on-road køreegen­skaber og væsentlige off-road evner

"Ford Kuga er en del af sortimentet af biler med et anerkendt højt sikker­hedsniveau" siger  Joe Bakaj, Vice­præsident for det Glo­bale Produkt Pro­gram i Ford Motor Company og Vice­præsident for Pro­dukt­udvikling i Ford Euro­pa. "Euro NCAP testen er en yderligere vali­dering af vores egne notoriske sikkerhedsprocedurer og interne re­sultater, og tilkende­giver et uomtvisteligt budskab til Kuga ejerne fra en højt respekteret og upartisk organisation."

Sikkerhed som standard
Basis for Kugas sikkerhed er Fords IPS (Intelligent Protection Sy­stem), som kombinerer en karosseristruktur optimeret i styrke med avancerede hjælpesystemer, som hjælper føreren til at opretholde kontrol over bilen og dermed formindske risikoen for skader ved en kollision.

Kugas omfattende brug af højstyrkestål (HSS) bidrager til en meget stiv, men stadig let sikkerhedskabine, som sørger for god frontal- og sidekol­lisionbeskyttelse. Sikkerhedskabinen er yderligere forstærket ved brug af tofasestål (dual phase) i kritiske områder, uden at kom­pro­mentere hverken ydelse eller brændstoføkonomi ved vægttilfør­sel.
Kuga havde et 100% resultat i EuroNCAP sidekollisionstesten og den stive sikkerheds-kabine blev specielt fremhævet af testpanelet.

Ford Kugas omfat­tende IPS inkluderer 6 air­bags. Front- og sideair­bag for forsæde-passa­gerer plus gar­din-air­bags, som dækker første og anden sæde­række suppleres af anti-dyk sæder og højdejuster­bare nak­kestøtter for alle pas­sa­gerer. Yderligere er forsæderne også udstyret med pyro­tekniske selestrammere.

Den høje beskyttelse af fodgængere på tre stjerner har Ford Kuga opnået gennem tiltag som f.eks. brug af et blødere kofangermate­riale kombineret med en speciel energiabsorberende zone mellem kofangeren, køler og frontpanelet. Forlygterne er endvidere udviklet til at give efter ved en kollision.

"Euro NCAP resulta­tet er højt respekteret blandt vores kunder. Ford Kuga viste en pålidlig præstation gennem hver enkelt af de tre kate­gorier; passagerbeskyttelse, børnesikkerhed og fodgængerte­sten som Euro NCAP testen måler" siger Gisbert Gaeb, Manager of Analy­tical Attributes i Ford Europa. "Vores team brugte den helt optimale tid på udviklingen af hver enkelt kategori, og det ses i resultatet.
For at matche elementer indenfor passiv sikkerhed, er omfattende og højtudviklet aktivt sikkerhedsudstyr standard på alle Kuga model­ler. Dette udstyr assisterer føreren til at opretholde kontrol og der­med undgå en eventuel kollision. Listen over aktivt sikkerhedsudstyr inkluderer som standard:

  • Anti-lock braking system (ABS)
  • Electronic Stability Programme (ESP) with Anti Rollover Mitigation (ARM)
  • Traction Control System (TCS)
  • Electronic Brake-Force Distribution (EBD)
  • Emergency Brake Assist (EBA)

Kuga viser vejen frem
Styrken i den ny Ford Kuga rækker ud over det høje niveau i sikker­hedsudstyr. Kuga kan rose sig af et spændende design og overbe­visende køreegenskaber – to anerkendte Ford kendetegn.

Som tillæg til de gode resultater fra EuroNCAP testen har Kuga yder­li­gere fået det tyske TÜV certifikat for allergitestet interiør. Kuga er den syvende Ford model, som har fået denne godkendelse. Fords biler er de første i verden, som har kunnet leve op til kravene i de strenge TÜV standarder.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Autocoms hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.