Jan Magnussen foran sin BMW, Foto: Kim Igel2008 bliver Jan Mag­­nussens fjerde sæson med Team Den Blå Avis i Danish Tou­ring­car Championship og tred­je sæson i træk bag rattet i en BMW 320.
Alle årene har Mag­nussen været titelkan­didat til det sidste, også selvom det har været op ad bakke, da Big Mags engage­menter i amerikansk mo­torsport ofte bryder ind i det danske løbsprogram. Det er også tilfældet i år, men Magnussen er optimist før sæsonen.

- Nu er det andet år i træk, at vi kører med samme setup, hvor Al­­ter­native Engineering i Slangerup skal bygge og servicere bilerne, og det er tredje år for mig i BMW, så vi har en masse samlet viden at trække på nu, som vil komme os til gode. Det er helt klart en styrke for os, siger Jan Magnus­sen.

Magnussens kontrakt med det amerikanske Corvette Racing, som han blandt andet stiller til start i Le Mans for, betyder, at han er forpligtet til at deltage i et løb i den amerikanske løbsserie, når der køres anden afdeling af DTC på Ring Djursland.

- Jeg ved, at jeg efter løbene på Ring Djursland skal jagte de føren­de. Men jeg må bare prøve at score så mange point før det løb, så jeg kan begrænse tabet, siger Jan Magnussen.

Og netop det at kunne begrænse pointtabet, når Magnussen er fraværende på Ring Djursland, skal den nye holdkammerat Martin Jensen fra Albertslund sikre.

- Jeg kender jo Martin fra da vi kørte for Peugeot i DTC, og vi har det
rigtig godt sammen, så det bliver godt, siger Jan Magnussen.

- Jeg har jo arbejdet med både Jan og mekanikerne før, og det bliver
dejligt at skulle køre ræs med dem igen. Jan og jeg supplerer hinan­den rigtig godt, og jeg har kendt ham længe, så derfor ved jeg også, at vi kan dele lidt viden om bilen og om hvordan den skal køres. Det er klart, at jeg nu ikke skal jage Jan Magnussen længere - nu skal jeg slå ham, da jeg sidder i en bil magen til. Men jeg har altid store ambitioner, og nu hvor jeg får noget af det bedste materiel, er der ikke nogen undskyldninger, siger Martin Jensen.

Team Den Blå Avis har kun prøvet de to nye BMW 320si-racere ved en enkelt dags test. Men trods den relativt korte tid i de nye biler er
førstehåndsindtrykket godt.

- Vi har kørt en gang i bilen, og selvom der lå frost og vi tog det
stil­le og roligt om formiddagen, så kunne vi køre bilerne lidt mere om
eftermiddagen. Og jeg kan da allerede mærke, at der er sket forbed­ringer både med undervogn og med motoren, siger Jan Magnussen om sin nye BMW 320si.