Den nye Audi A4 fik en fanta­stisk DTM-start, da den alle­rede i sin før­ste kva­lifikation på Ho­cken­heim besatte de to for­reste pladser. Tyske Timo Schei­der var hur­tigst foran den for­sva­rende mester Mat­tias Ek­ström, mens Tom Kristensen skal starte nummer fem i sønda­gens løb.

   "Jeg er meget tilfreds med min kvalifikation, selv om jeg lavede en lille fejl på den afgørende omgang. Jeg har et halvt sekund op til Ti­mo, men hvis jeg tager alle mine bedste sektortider, er jeg på ni­veau med mine to teamkolleger foran.

Jeg lærer den nye A4 bedre at kende omgang for omgang, så nu ser jeg frem til løbet, hvor vi som team forhåbentlig kan tage sejren, mens jeg drømmer om en podieplads. Det vil være et godt udgangs­punkt til næste løb på Oschersleben, hvor jeg plejer at klare mig godt," siger Tom Kri­stensen fra Tyskland.

   En anden debutant klartede sig mindre godt. Ralf Schumacher for­måede i sin første DTM-start ikke at få sin Mercedes med videre fra første udskil­lingsfase, ligesom den mest vindende kører i mester­ska­bets historie, Bernd Schneider, ikke kom med blandt de sidste otte.
 
1: Timo Scheider, Audi
2: Mattias Ekström, Audi
3: Bruno Spengler, Mercedes
4: Paul di Resta, Mercedes
5: Tom Kristensen, Audi
6: Jamie Green, Merecdes
7: Martin Tomczyk, Audi
8: Oliver Jarvis, Audi