Følg FDMs råd, hvis du overvejer at købe brugt campingvogn. Netop nu er der rigtig mange brugte cam­ping­vogne til salg. FDMs med­lems­blad Motor har lavet en guide til, hvad man skal undersøge, inden man vælger cam­ping­vogn.

Danskerne tager på campingferie som aldrig før. Over­vejer man at købe egen camping­vogn, kan man med fordel investere i en brugt campingvogn. Udvalget er stort, så der er gode muligheder for at finde drømmecampingvogn til fornuftige penge. Der er dog en række ting, som man skal være opmærksom på. En af fald­gruberne er væg­ten.

”Det er vigtigt at vælge en campingvogn, der ikke er for tung til din bil. Samtidig skal man også være opmærksom på at nogle camping­vogne er så store, at de kræver, at bilens fører har B/E kørekort, populært kaldet trailerkørekort. Derfor er det en god idé at under­søge vægtgrænserne, inden man køber en given campingvogn,” si­ger Casper Schad fra FDMs juridiske rådgivning.

Følg FDMs råd, hvis du overvejer at købe brugt campingvogn. Udover hensynet til vægtgrænserne, af­hæn­ger valget af, hvor meget man på­tæn­ker sig at køre med cam­pingvognen. Planlægger man at køre lange stræk med cam­ping­vognen, kan man vælge en mindre model for at spare brændstof. Ligger man derimod fast på den sam­me plads det meste af året, kan man med fordel vælge en større cam­pingvogn.

Hvis campingvognen købes privat, er det en god idé at anvende FDMs slutseddel til handel mellem private. Ligesom det er vigtigt at få camping­vognen grundigt undersøgt inden køb.

Det skal du kigge efter:

 • Dæk: Dækkene må ikke være for gamle eller have revner/skader. Skal campingvognen tempo 100 godkendes, skal dækkene være under seks år gamle.
 • Gas: Få foretaget en gastest, hvor eventuelle utætheder i syste­met opdages.
 • Fortelt: Sæt forteltet op, så du kan se, om der er fejl på stænger, teltdug, lynlåse og vinduespartier.
 • Fugt: Der kan opstå fugtskader som følge af dårlige samlinger, ringe udførte reparationer af huller, eller hvis campingvognen har stået længe et fugtigt sted. Derfor er det vigtigt at få lavet en fugttest.
 • Kuglevægt: Undersøg, hvad kuglevægten er på en campingvogn med gasflasker oppe foran for at se, Følg FDMs råd, hvis du overvejer at købe brugt campingvogn. om den passer til bilen. Det er vigtigt at have et så højt kugletryk som muligt i for­hold til, hvad der er tilladt for bilen.
 • Køleskab: Ikke alle køleskabe er lige gode til at holde maden kold. Overvej, om el eller gas passer bedst til ferieformen.
 • Prøvetur: Få campingvognen spændt efter din bil, og prøv hvor­dan det er at køre med den.
  Undersøg igangsætning på bakker, og hvordan den er at manøv­rere med.
 • Restgæld: Du kan kontrollere, om der er restgæld i camping­vog­nen ved at kontakte Bilbogen i Århus på telefonnummer 86 12 91 45.
 • Skader - synlige og usynlige: Se efter skader på siderne, foren­den, bagenden og taget. Er der skader, skal de være repareret ordentligt, så der ikke kan komme fugt ind. Få også en fagmand til at efterse campingvognes vanger. En skæv vange betyder, at campingvognen ikke kan synes.
 • Stabilisator: Vælg en campingvogn med stabilisator eller slinger­kobling. Den kan eftermonteres og nedsætter sandsynligheden for, at campingvognen kommer i slinger.
 • Stand: Gå vognen efter i detaljer. Hvis småskader er repareret, forteltet velholdt og teltpløkkerne rensede kan det indikere, at ejeren har været meget påpasselig med sin campingvogn.
 • Syn: Er campingvognen under fem år gammel, er det ikke nød­ven­digt at syne den ved ejerskifte. Er campingvognen fem til ti år gammel, skal den synes ved ejerskifte med mindre den har været synet inden for to år. Er campingvognen over ti år, skal den lige­le­des synes ved ejerskifte, hvis den ikke har været synet inden for det seneste år.
 • Tæthedsgaranti: Nyere vogne har tæthedsgaranti op til seks år. Derfor bør du undersøge, om den tidligere ejer har fået efterset vognen, ellers gælder garantien ikke længere.
 • Udstyr: En fordel ved at købe brugt er, at den tidligere ejer kan have investeret i meget udstyr som fortelt, gasflasker og reser­vehjul, og det følger typisk med ved en privat
  brugthan­del.
 • Vægt: På bilens registreringsattest står den største tilladte på­hængsvægt med bremser, som fortæller, hvor tung camping­vog­nen må være. Nogle campingvogne vejer så meget, at det kræ­ver, at bilens fører har B/E kørekort.

Læs flere gode råd til køb af brugt campingvogn i Motors aprilnummer eller læs mere på www.fdm.dk.


annonce - klik på logo
Arcurio - Oldtimere i særklasse

ÅRETS GAVEIDÉ:

En ægte håndfremstillet Oldtimer fra arcurio - helt i særklasse - fremstillet af 3-4 forskellige træsorter i størrel­sesforholdet 1:12.

Meget anvendelig til runde fødselsdage, svendegave, jubilæer, julegave, vandrepokal, præ­mie til åbent hus og mange andre begivenheder, der skal fejres på en særlig og meget personlig måde.

www.arcurio.dk

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du me­ner, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante emailadresse og send samtidig en lille hilsen.