Keeichi Wakabayashi, Mazda Corporation, modtager trofæet, der markerer, at Mazda2 er kåret til 2008 World Car of the Year.At den nye Mazda2 er en bil med meget bred appel, er uden for en­hver tvivl. Mazda2 er nemlig netop kåret til 2008 World Car of the Year efter tidligere at have vundet nationale Årets Bil-titler i Dan­mark, Belgien, Græken­land, Japan, New Zea­land og Østrig.

World Car of the Year, eller Årets Bil i Verden, vælges af en jury be­stående af 47 personer fra verdens samlede motor­presse. Jurymed­lemmerne kommer fra 24 forskellige lande i Asien, Europa samt Nord- og Sydamerika.

Hele 39 forskellige bilmodeller fra hele verden var nomineret til titlen, og af disse blev der i februar valgt tre finalister: Mazda2, Ford Mon­deo og Mercedes C-klasse. Den 20. marts blev vinderen, Mazda2, offentliggjort på den internationale biludstilling i New York.

Den nye Mazda2 har vakt stor opmærksomhed, blandt andet på grund af sit moderne design, dynamiske køreegenskaber og lave brænd­stof­for­brug. Sidstnævnte skyldes ikke mindst den effektive slan­kekur, Mazda2 er blevet udsat for af Mazdas ingeniører. Den betyder, at den nye Mazda2 vejer 100 kg mindre end sin forgænger, hvilket er en bedrift i en tid, hvor biler stort set altid bliver tungere og tungere for hvert modelskifte.