KIA Motors Corporation afslører tre KIA SOUL temabiler på den 78. biludstilling i Geneve. Disse nye temabiler vi­ser en helt ny og dy­na­­misk side af det kore­an­ske mærke. Des­uden vises to eco_cee’d kon­ceptbiler, den ba­nebry­dende KIA pro_cee’d og den faceliftede KIA Pi­canto minibil på ud­stillingen i Schweiz.

  • KIA vil med 3 nye tema biler vise mærkets fremtidig retning mod følelser og dynamik.
  • Miljøvenlige teknologier til KIA cee’d modellerne i 2009 
  • Download billeder og se filmen om SOUL bilerne på www.soul.kiamotors.com

Temabilerne – SOUL Diva, SOUL Burner og SOUL Searcher – er skabt af KIA’s europæiske designerteam under ledelse af KIA’s chefdesig­ner, Peter Schreyer. De tre temabiler er nært beslægtede med den nye produktions­bil, som får verdenspremiere på biludstillingen i Paris til september.

“Den helt nye KIA pro­duktionsbil vil især ap­pel­lere de ungdom­melige kunder – uanset alder! Den vil overvinde klasse­inddeling og opmun­tre kunderne til at opbygge et følelses­mæssigt forhold til deres nye bil, som er bygget på en kreativ platform, der kan gøres individuel, så den passer til kundens personlighed”, fortæller Gregory Guillau­me, chefdesigner hos KIA Motors Europe.

“Til biludstillingen i Geneve har KIA’s designerteam udviklet tre tema­biler samtidigt, og de tre biler har forskellige udtryk, som viser, at fremtidens kunder har adgang til en verden af muligheder. SOUL Di­va, SOUL Burner and SOUL Searcher er tænkt til at spille hver de­res rolle i Geneve – tre biler i et team, der er på eventyr i byen”, tilfø­jer Guillaume.

KIA SOUL Diva
KIA SOUL Diva er den stilbevidste skønhed, der kender betydningen af lækre accessories, som en vigtig del af garderoben. SOUL Diva er med en aura af glamour – en smule prangende, men legesyg og hu­moristisk! Indvendigt åbner der sig en verden af sort, hvidt og guld­farvet læder og glitter – alt sammen smukt oplyst via det tonede panoramaglastag i fuld længde. Kabinen er indrettet som en stilfuld lounge med sæder i glansfuldt sort læder med quiltede syninger, der minder om en designer sofaer. Selv gulvet i kabinen er gennemført i loungestil med et eksklusivt sort blødt tæppe. 

KIA SOUL Burner
Soul Burner-konceptetKIA SOUL Burner er trioens ”bad boy”. En blærerøv der ligner et barskt uhyre, med sine drage­tatove­rin­ger. Sorte højglans­polerede tatoveringer, der på den satinag­tige lak forestiller en ond drage, der kryber hen over motorhjel­men, samt op ad C-stolpen på siden af bilen. Forreste er der L-formede LED-kørelys omkring de yderste kan­ter, mens der bagpå er to vertikale afgangsrør, som er placeret yderst ved hver side af kofangeren. Indvendigt fortsætter den hårde stil, med interiør i matrød og dybsort, fire individuelle sportssæder og en kabinen inddelt horisontalt.

KIA SOUL Searcher
KIA SOUL Searcher lever diskret i ånden fra den koreanske og fjern­østlige kultur med fokus på indre ro og trygge rammer. En harmonisk følelse af ro midt i storbyjunglen – en komfortzone på fire hjul.. Den udtrykker afslap­pet selvtillid, med afdæmpede farver og bløde teks­turer. Udvendig går den rustikke læderfinish igen på motorhjelmen, det elektriske folde­tag, bagklappen, instrumentpanelet, dørene og rattet. Indvendigt er gulvet og sæderne beklædt med grå-beige filt, hvilket giver en betryg­gende atmosfære og holder uroen på afstand. 

Miljøvenlige teknologier til KIA cee’d modellerne i 2009
KIA viser desuden to nye “grønne” konceptbiler i Geneve. Konceptbi­lerne går under navnet eco_cee’d, er udviklet på baggrund af den meget roste KIA pro_cee’d (som blev vist for første gang på bilud­stillingen i Frankfurt sidste år) samt den ekstremt populære cee’d 5-dørs hatchback. 

Kia Eco_Cee'dMed eco_cee’d modellerne vil KIA opnå endnu bedre brændstoffor­brug og færre emissioner – uden at det går ud over de livlige, inspi­rerende og under­holdende køreegen­skaber. KIA Motors har allerede bekræf­tet, at mange af teknologierne fra eco_cee’d koncept­bilen vil blive over­ført til cee’d produktionsmodellerne fra december 2008. 

“Den hurtige anvendelse af de miljø­venlige teknologier fra eco_cee’d til produktionsmodellerne viser, at KIA har visioner for fremtiden”, siger Mogens Lyngsø, kommerciel direktør hos KIA Import Danmark. “Vores nye økoteknologier viser også, at KIA er fast besluttet på at producere miljøvenlige biler – uden at miste fokus på kundernes for­ventninger til at vores biler er sjove at køre i”.

eco_cee’d bilerne har imponerende præstationer, brændstoføkonomi og emissionsværdier, som er opnået ved hjælp af små, men vigtige ændrin­ger. Brændstofforbruget er forbedret (hele 25,6 km/l), og C02-emissio­nerne er reducerede – til kun 104 g/km (en reducering på 17 %) for pro_cee’d og 106 g/km (cee’d 5-dørs). 

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Autocoms hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.