­Volkswa­gen Pas­sat blev den mest købte personbil i 2007. Ikke min­dre end 5.290 Passat blev der købt i det forgangne år.

Volkswagen er selv­følgelig stolte af, at deres model får så stor aner­ken­delse hos den danske befolk­ning. Volkswagen Pas­sat er igen og igen blevet rost for sine mange fine kvalite­ter af den danske motor­presse, f.eks. blev den valgt til ”Årets Business Bil 2007”. Om man kører privat eller i embedes medfør, er Volkswagen Passat en god følgesvend. Et utal af gode egenskaber har været årsag til, at det netop er Passat dan­sker­ne vælger. Ikke bare kvalitet og komfort er i top, men også de dyna­miske køreegenskaber, der er karakteristiske for den nuværende generation af Volkswagen Passat, er med til at gøre det meget let at vælge Passat. Volkswagen Passat er og bli´r en komplet bil.

Nye motorer og miljøbevidsthed
Passat har netop ud­videt motor­pro­gram­met med de aner­kendte TSI-ben­zin­motorer og fås nu med hhv. 122 og 160 hk. Det bety­der mas­ser af trækkraft, højere ydelse, større mo­ment og mindre brænd­stofforbrug. Og tilmed uden merpris i forhold til FSI moto­rerne på hhv. 115 hk og 150 hk, som de afløser. Volkswagen Passat fås også i den miljøvenlige Blue­Motion-model. Her har de tyske ingeniører reduceret CO2- udslippet markant ved at optimere karosseri, regu­lere udveksling i gearkas­sen, sænke undervog­nen og meget andet. Resultatet er en miljøven­lig Passat, der absolut ikke er kedelig.

En interessant „bi­virkning“ ved ingen­iørernes finjustering af BlueMo­tion mo­dellen er, at med den forbedrede aero­dynamik og opti­merede udveks­ling i ge­ar­kassen, er top­hastigheden forbed­ret med 5 km/t. Passat Blue­Motion skåner ikke kun miljø og naturressourcer, men også sin ejers penge­pung. Passat BlueMotion har en 77 kW/ 105 hk stærk motor, men dette til trods er den yderst beskeden, når den skal have stillet sin ”tørst”: Passat BlueMotion kører hele 19,6 km/l ved blandet kør­sel. På én tankfuld kan Passat BlueMotion tilbage­lægge en strækning på hele1350 km.

Familieforøgelse
Til glæde for mange Passat-elskere, er Volkswagen netop barslet med luksus­modellen Passat CC. En æstetisk og dynamisk Coupé − med fire døre! Her går komfort og dynamik op i en højere enhed. Kabinen udstrå­ler sports­lighed og med den markante torna­dolinie har Passat CC en smuk silhuet. Passat CC vil udelukkende blive tilbudt med motorer med direkte indsprøjtning, fra 160 hk til 300 hk. Det nyudviklede system „Lane Assist“ ses her første gang i Passat modelserien.

Hvis Passat CC skulle være ved at skride ud fra sin vej­bane, retter syste­met vognen op ved at korrigere ratbe­vægel­serne elektronisk. Det lige­le­des nye au­to­matiske under­vognsre­gulering „Dyna­mic Drive Con­trol" (DDC) bi­drager til følelsen af, at man i Pas­sat CC befinder sig i en toplimou­sine og en sportsvogn på én og samme tid. Passat CC forventes hos de danske forhandlere til au­gust.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Nordic AutoParts hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.