Ægte Cow­boys dri­ver den ny Dodge Ram ind på det ameri­kan­ske mar­ked.

Da Dodge søndag in­tro­ducerede den ny Dodge Ram på årets første inter­nationale bilmesse NAIAS 2008 i Detroit, var det 10 cowboys til hest som umiddelbart tiltræk sig størst opmærksomhed.

De drev den ny Dodge Ram ind sammen med en gigantisk flok lang­hornet kvæg og skilte den ud fra dyrene overfor den samlende ver­denspresse ved entreen til udstil­lingsområdet COBO Hall.

Medens dyrene blev holdt i skak af cow­boys, fortalte vice pre­siden­ten Jim Press fra det ny­dannede sel­skab Chrysler LCC om den ny Pick Up Truck, som også vil blive markeds­ført i en hybrid-variant fra og med modelår 2010.

Ram har i man­ge år udgjort rygraden i det amerikanske Dodge-salg, og er kendt for sin enkelthed såvel som sin robuste udførsel. Den ny version er blevet finpudset på man­ge om­råder, med mere end 35 nye eller forbedrede egenskaber, den er blevet mere "luxuiøs" blandt andet med et mere elegant interiør, samt en lang liste af til­behør som oftest kun ses på personbilerne.

Dodge Ram modelår 2008 vil til foråret blive markedsført i en ben­zin-drevet V6- respek­tive V8-motor. Fra 2009 vil Dodge Ram 1500 kunne købes med en moderne diesel­motor som har op til 30% lavere for­brug end de i dag eksistrende die­selmotorer i Dodge Ram.

På sikkerhedsområdet er den ny Dodge Ram blevet væsentlig for­bed­ret og byder nu på mere end 30 områder for aktiv og passiv sik­kerhed med alt fra windowsbags til ESP.

Dodge Ram vil ikke blive markedsført i Danmark.