Toyota trak forle­den klæ­det af 2009 ud­ga­ven af Corolla sedan og Matrix sport wa­gon på bilud­stil­lin­gen SEMA i Los Angeles (Speci­alty Equip­ment Market Association) show here.

Den nye Corolla, der er intet mindre end den 10. generation af den popu­lære og bedst sælgende model, er næsten i samme størrelse som forgæn­geren (5 cm bredere), men dens linjer er strammet op, så den fremtræ­der langt mere smart.

Toyota har plan­lagt at lade USA-salget star­te i februar til næste år, lyder det fra Ed La Rocque, der er Toyo­tas nationale marke­ting-ma­na­ger. Pri­sen hol­der man endnu tæt ind til kroppen, og den forven­tes først at bliv offentliggjort sam­tidig med pre­mieren.

2009 Corolla-modllen fås fem versioner:

  • standard,
  • LE,
  • XLE,
  • XRS.

De fire første mo­del­ler leveres med en 1.8-liter, 132 hk motor, mens XRS-modellen får den kraftigere 2.4 l på 158 hk.

Toyotas marke­ting­folk glæder sig til at lancere den nye Co­rolla-model, der på man­ge måder får en ny og stærk iden­titet, der helt er dens egen. Corol­laen posi­tionerer sig lige over indstig­nings­modellen Yaris og under den i USA mest sælgende model Camry.

Den nu­væ­ren­de Corolla-model er i USA solgt i næsten 400.000 enhe­der her i år, og det tal er efter budgttet.

2009 Toyota Matrix

Den nye Matrix, som også blev afsløret på SEMA-udstillingen, lance­res kun i tre ver­sio­ner: Standard, S med 4-hjulstræk og XRS. Folk, der har set mo­dellen, udtaler, at den minder meget om en Lexus RX 350 - blot i en mindre ud­gave. Matrix fås med de samme to motorer, der leveres til den nye Corolla.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Monk Biler A/S hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du me­ner, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send sam­tidig en lille hilsen.