KIA cee’d 1,6 CRDi er ”Årets Campingtrækker 2008”. Kåringen fandt sted efter omfattende testkørsler på landevej og under krævende forhold på Sjællandsringen ved Roskilde.DCU har kå­ret KIA cee’d 1,6 CRDi som Årets Cam­pingtræk­ker 2008

KIA cee’d er kå­ret som ”Årets cam­ping­trækker 2008”. Den fine aner­kendelse blev opnået i kon­kur­­rence med så stærke konkur­renter som Nissan Qashqai og Toyota Auris, der sluttede på de efter­føl­gen­de plad­ser og langt foran biler som Ford Mondeo, Sub­aru Tribeca og Volvo C30.

Det er Dansk Camping Union samt et udvalg af de danske motorjour­na­lister, der står bag kåringen. Titlen blev specifikt tildelt KIA cee’d i 1,6-liters dieseludgaven, hvor de 115 hestekræfter og overbevi­sen­de drej­ningsmoment giver så godt et bundtræk, at det i sig selv var ét af argu­menterne for at tildele cee’d titlen.

Endvidere hedder det i dommerpanelets begrundelse:

”Dommerne bifalder cee’ds gode præcise køreegenskaber og passive sik­kerhed, da KIA cee’d fik fem stjerner ud af fem i Euro NCAP crash­test.”

KIA cee’d 1,6 CRDi opnåede hos dommerpanelet 46 ud af i alt 50 mu­lige points – det var ikke mindre end 11 points flere end Nissan Qash­qai og 20 points mere end Toyota Auris med hhv. 1,5 og 2-liters dieselmotorer.

”KIA cee’d har for længst vundet danskernes hjerte. Det er en kom­bina­tion af meget bil for pengene og mange og gode praktiske funk­tioner, der passer til danske bilkøberes behov og temperament, som har gjort KIA cee’d så populær,” mener KIA’s kommercielle direktør, Mogens Lyngsø. ”KIA cee’d – oven i købet med den lille dieselmotor, som opnåede titlen – kan trække en campingvogn på 1400 kg og 249 cm bredde. Det gør den til et rigtig stærkt valg for campingfolket og vi er i sagens natur meget glade for at have fået anerkendelsen i form titlen som Årets Campingtrækker.”

Den billigste KIA cee’d kan købes for blot 176.399 kroner, mens ”Årets Campingtrækker 2008” kan erhverves for blot 201.399 kroner. KIA cee’d 1,6 CRDi kan leveres i flere udstyrsvarianter og udover de mange motor­kræfter får man i tilgift en meget fin brændstoføkonomi på ikke mindre end 21,3 km/l.