I Paris har Citroën netop åbnet et nyt udstillingsvindue under navnet C42. Navnet henviser dels til mær­ket, dels til adressen på den mondæne boule­vard Champs Elysé­es i hjertet af Pa­ris. Det er en meget befærdet bou­le­vard, hvor der årligt passerer 80 mil­lio­ner mennesker.

Det nye lokale skal bruges til skif­tende udstillinger med fremtiden, nutiden og historien som temaer.

Bygningen er meget moderne med en elegant glasfacade, hvor Citro­ën lo­goet er indpasset, og som giver et kig ind på den spæn­dende konstruk­tion med 8 store drejeskiver placeret oven over hinanden, og hvor der på hver drejeskive er udstillet en bil.

Det er den franske arkitekt Manuelle Gautrand, som har tegnet den spændende bygning, der skal signalere Citroëns kerneværdier og samtidig leve op til en lang række strenge krav, der gælder for byg­ninger på det berømte strøg.


annonce - klik på logo og bestil en jobannonce
Klik på logo'et og bestil din Stepstone-jobannonce her - og få samme jobannonce GRATIS med på Autoteket

 Samarbejde mellem
StepStone og Autoteket

Find din nye

medarbejder her

effektivt, nemt og

hurtigt.

Du behøver blot at klikke på logo'et til venstre og udfylde skemaet. Du betaler for StepStone jobannoncen og får til gengæld annoncen GRATIS på autoteket.dk.


Citroën har haft biludstilling på adressen siden 1927. Den første store ombygning fandt sted i 1932, og det er i høj grad facaden fra dengang, som arkitekten har ladet sig inspirere af. I 1980’erne blev facaden ændret igen i forbindelse med et samarbejde med en re­stau­rantkæde, der løb ind til 2004.

C-CrosserI 2001 besluttede Citroën sig for opfø­rel­se af en helt ny byg­ning og ud­skrev en arki­tektkonkur­rence, som Manuelle Gau­trand vandt. Ma­nuelle Gautrand er født i 1961 og har tegnet en lang række bygnin­ger både i Frankrig og i udlandet, herunder et kom­mende hotel­pro­jekt på Strøget i Kø­ben­havn.

C42-bygningen er 12 meter bred og 30 meter høj. Glasfacaden har et areal på 650 m2 og vejer 86 ton, hvor hver af de 19 glaspyrami­der vejer mellem 4 og 6 ton. Byggeriet begyndte i 2004 med nedriv­ningen af den foregående bygning, og en stor del af byggearbejdet er foregået om nat­ten, da det ikke er muligt at afspærre den berøm­te gade. Det er i øv­rigt den første nybygning på Champs Elysées i de seneste 25 år.

C42 holder åbent kl. 10 – 22 fra mandag til onsdag og kl. 10 – 23 torsdag til lørdag.

Ved åbningen er der udstillet de to konceptbiler C-Métisse og C-Airplay, samt C6, C4 Picasso og C-Crosser og Traction Avant, 2CV og DS.