Mondeo er i top­form og med 35 point for sin sik­ker­hed er de 5 stjer­ner fra Euro NCAP i hus, og det er hermed bevi­se­ligt at Mondeo er en sikker bil. Derud­over sikrer resultatet en plads på top 10 listen over de bedste resu­ltater i Euro NCAP.

Den nye Mondeo er den seneste Ford model der kan bryste sig af et 5-stjernet resultat for sin beskyttelse af voksne passagerer, og den kan hermed tilslutte sig tre andre Ford-mo­deller – Focus, Galaxy og S-MAX på Euro NCAP's top 10 liste. Resultatet styrker ligeledes Ford Europa's po­sition som den producent, med det højeste antal biler i top 10 over be­skyttelse af voksne passagerer.

4 stjerner blev det til for bilens beskyttelse af børne-passagerer og to for beskyttelse af fodgængere.

"Med hver nye model, ønsker vi at kunne til­byde en ultimativ sik­ker­hedspræstation. Dette seneste Euro NCAP resultat er bevis på at vores forsøg på at indarbejde sikkerhed i vores biler lykkes, og det viser sam­tidig også styrken fra vores Ford Intelligent Protection Sy­stem,” sagde Gisbert Gaeb, Manager, Vehicle Safety, Ford Europa. “Det demon­strerer ligeledes tydeligt at vores helligelse i arbejdet om at optimere sikker­heden i Ford-biler betaler sig og det er virkelig noget der tæller i en familiebil som Mondeo."

Ingen kompromis løsninger
Dette arbejde inde­hol­der ingen kompromis løsninger takket være en robust karrosseri struktur, for beskyt­telse af passa­gerer i tilfælde af en kollision. Der­ud­over findes en række aktive sikker­hedsteknologier, for at hjælpe Ford billister til at undgå uheld samt passive sikker­­­heds­­teknologier som formindsker effekterne fra en kollision. Ford ingeniører lægger stor vægt på finjusteringen af systemernes måde at samarbejde på, for en optimal beskyttelse.

I den nye Euro NCAP 5-stjernede Ford Mondeo, består basis funda­mentet i en ekstra stiv karrosseri struktur, som reducerer skader på passager sikkerhedscellen. Det nye  Intelligent Protection System omfatter nu hele airbags som standard på alle versioner.

Ford Intelligent Pro­tec­tion System
Førere af den nye Mondeo drager nytte af Ford's engagement om­kring sikkerhed, med en række af nye tekno­logier som for­stærker bilens Intelligent Protection System.
Andre passive sikker­hedsteknologier i den nye Mondeo består af:

 • Kollisionsikret ratstamme
 • Sikkerhedspedaler
 • Forstærket sikkerhedsselesystem med selealarm til fører og forsædepassager
 • Avanceret design af sæder
 • Avanceret beskyttelsessystem mod nakkeskader til forsæde passagererne
 • ISOFIX

Effektiviteten af den nye Mondeo's kolli­si­ons­sikrede rat­stam­me og knæ-airbag blev især aner­kendt af Euro NCAP da Mon­deo's præsta­tion, sam­men med Ford ingeni­ører, blev gennem­gået i detaljer.
I forbindelse med ABS systemet med elektronisk bremsekraft forde­ling, et forstærket ESP system inklusiv elektronisk bremse assistan­ce, har Ford med Mondeo også introduceret en række af teknologier, som skulle forbedre sikkerheden markant:

 • Aktiv fartpilot med afstandsalarm, kollisions advarselssystem samt automatisk opbremsning (ekstraudstyr).
 • Interactive Vehicle Dynamics Control med aktiv affjedring (ekstraudstyr)
 • Automatisk aktivering af katastrofeblink ved hård opbremsning
 • Automatisk dæktryksovervågning (ekstraudstyr)
 • Retningsbestemte halogen forlygter
 • Bakkestart assistance (ekstraudstyr)
 • Ford EasyFuel forhindrer påfyldning af det forkerte brændstof   (standard udstyr)


Beskytter voksne og børn
Med det nye Mondeo resultat har Ford nu fem biler der af Euro NCAP, er blevet tildelt 4 stjerner for deres beskyttelse af børn.

Euro NCAP som blev etableret i 1997 søger gennem deres strenge bil crash-tests at infor­mere forbrugere om sikkerheden i de mest populære og solgte biler i Europa, samt opfordre bilpro­ducen­terne til at producere sikre­re biler. Bag Euro NCAP står fem euro­pæiske rege­ringer, den Euro­­pæiske Kommis­sion samt bil- og forbruger organi­satio­ner fra alle EU lande.

NY FORD MONDEO

Euro NCAP resultat annonceret den 26 september 2007 - Test resultater:

Beskyttelse af voksne passagerer - 5 stjerner
- Front - 15 point
- Side - 18 point
- Selealarm - 2 point
- Total beskyttelse af voksne passagerer – 35 point
Beskyttelse af børne-passagerer - 4 stjerner
Beskyttelse af fodgængere - 2 stjerner

annonce - klik på logo
Alm. Brand Bilkredit

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.