Søndagens DTM-af­deling i Barcelona skulle have været den helt store fest for Audi, der med Mattias Ekström og Martin Tomczyk kunne tage titlen allerede før årets sidste løb på Ho­cken­heim om tre uger.
   I stedet udar­tede løbet på den spanske grand­prix-bane sig til et mare­ridt for Audi, der fik alle sine fire topbiler torpe­deret af konkur­renter fra Merce­des. Som en konsekvens besluttede Audis motor­sports­chef Dr. Wolfgang Ullrich at trække alle biler ud af løbet med seks omgange tilbage.
   Tom Kristensen var den første, der blev offer for en løbsk Mercedes, da han efter en fornuftig start blev påkørt bagfra af den tidligere mester Gary Paffett.
   "Jeg snurrede rundt, og et kort øjeblik frygtede jeg en ny katastrof à la den, der ramte mig i åbningsløbet på Hockenheim i april. Jeg var absolut ikke tilfreds med Paffetts kørsel, og da jeg under de følgende omgange hørte om udviklingen i løbet, kunne jeg hurtigt konkludere, at alle Audis 2007-biler var sat ud af spillet om sejren. Jeg har ikke set de andre påkørs­ler endnu og kan ikke kommentere dem. Umiddelbart er det en drastisk beslutning at trække alle biler ud af løbet, men jeg har tiltro til, at vores ledelse reagerer ud fra en sportslig og rationel tankegang. Af hensyn til den spændte situation er det imidlertid naturligt, at kun ledelsen udtaler sig i dag," siger Tom Kristensen fra Barcelona.
   Audis Martin Tomczyk blev allerede på sjette omgang kørt af banen fra førstepladsen af ingen ringere end den tidligere dobbelte Formel 1-ver­dens­mester Mika Hakkinen. Finnen forsøgte sig med en manøvre, som selv Mercedes'' sportsdirektør Norbert Haug kaldte "optimistisk", at udbremse tyskeren for enden af langsiden, men endte i stedet med at tage begge biler ud af løbet.
   Få omgange senere var det Audis mesterskabsfavorit Mattias Ekströms tur til at smage en Mercedes, da han under en overhaling af den unge Daniel de la Rosa blev torpederet i siden i det efterfølgende sving.
   Med en tredjedel af løbet tilbage blev den sidste 2007-Audi sat ud af spillet, da Mercedes-køreren Mathias Lauda ramte tyskerens bil bagi.
   De mange sammenstød betød, at Mercedes'' bedste bud på en 2007-me­ster, canadieren Bruno Spengler, endte på en andenplads og før finalen på Hockenheim kun er to point efter Ekström i den samlede stilling, mens Tomczyk er yderligere to point efter canadieren .
   "Jeg aner ikke, hvordan situationen før finaleløbet er. Der sker en masse i kulisserne netop nu, og der kommer helt sikkert skarpe reaktioner på løbet i dag. Der har allerede været vilde rygter om, at Audi ikke stiller op i finalen, ligesom flere kommentatorer frygter, at dette kan blive DTM''s en­de­ligt. Så vidt tror jeg nu ikke, det kommer til at gå, men de næste dage bliver spændende," siger Tom Kristensen.
   I parentes havde danskeren kørt sig op på en syvendeplads, da han blev bedt om at pakke sammen for søndagen, men det forekom ganske ligegyl­digt efter skandalen i katalanernes hovedstad.