Corsa på gule pladerCorsa, Astra, Astra Classic og Vectra kommer nu som va­re­biler på gule plader.

Opel sender nu fire nye varebiler på gule plader på gaden: Opel Cor­sa Van med tre eller fem døre, Opel Astra Classic Wagon Van, Opel Astra Wa­gon Van og Opel Vectra Wagon Van. De fire nyheder nyder godt af afgifts­æn­drin­gen fra 25. april i år, hvor registreringsaf­gif­ten for denne type biler blev sat ned fra 95 pct. til 50 pct.

Billigste gulpladebil fra Opel er nu Corsa Van med 3 døre, der med 60 hk motor koster 87.630 plus moms. Astra Classic Wagon Van koster fra 109.781 kr. plus moms med 1,4 liters benzinmotor, Astra Wagon Van koster 127.847 kr. plus moms med samme motor og endelig kan en Vectra Wagon på gule plader købes fra 184.371 kr. plus moms med 1,8 liters benzinmotor på 140 hk.

AstraI alle fire tilfælde er der tale om person­biler, der ombygges til varebiler med to sid­de­plad­ser i Dan­mark.

De nye biltyper bety­der, at kunder med et mindre pladsbehov i vare­rummet ikke læn­gere behøver købe biler over to eller tre tons, selv om trans­portbehovet kan klares med en mindre bil. Corsa Van er et oplagt valg til kurer­firmaer, budtjenester, pizzaforretninger eller firmaer der blot har brug for hurtig og smidig transport til en eller to personer i byen. Corsa Van rummer 1500 liter bagage.

Astra Classic Wagon Van er det prisbillige alternativ til firmaer eller private, der lægger vægt på gode pladsforhold og lave anskaffelses­omkostninger. Varerummet har plads til 2200 liter bagage.

Astra ClassicAstra Wagon Van rummer 2300 liter og giver mulighed for at vælge mellem de mest moderne motorer fra Opels program. Blandt andet den nye 1,7 liters diesel med vedligeholdelsesfrit partikelfiler og en ydelse på 110 hk.

Rummeligste nyhed er Opel Vectra, der i personvognsudgaven er en af de største stationcars i sin klasse. På gule plader rummer Vectra 2500 liter bagage, og byder på en høj grad af komfort og et stort motorprogram lige fra 1,8 liter over 1,9 CDTI dieselmotor til OPC med 2,8 liters motor og 280 hk og automatgear. Sidstnævnte er med en pris på 307.209 plus moms den dyreste Opel varebil. En tilsvarende personbil koster 605.000 kr. Alle Opel Vectra med 2,8 liters motor har i øvrigt IDS+ aktiv undervogn for optimale køreegenskaber under alle belastningsforhold. 

VectraDe fire nyheder har den fulde sikker­heds­pakke med blandt an­det seks airbags – dog kun fire airbags i Astra Classic. Ombygningen til varebiler er udført, så gardinairbagen langs ruderne stadig kan bringes i funktion i tilfælde af en påkørsel fra siden. 

Alle varebilerne har været gennem flere trykprøver og en trækprøver for at teste styrken i adskillelsen mellem varerum og kabine og styr­ken af surrekrogene i bunden af varerummet, der bruges til fastgø­relse af bagage.

Til alle fire varebiler er det muligt at købe en ekstra beskyttelse mel­lem varerum og kabine bag højre forsæde.