Takket være sit høje sikkerhedsniveau er KIA cee’d nu blevet endnu billigere.
For få dage siden blev det of­fent­liggjort, at KIA cee’d hatchback har opnået fem stjer­ner i den såkaldte EuroNCAP crashtest. Et resul­tat, som fa­brik­ken har arbejdet mål­ret­tet på at opnå. Med de fem stjer­ner får kommende KIA cee’d kunder ikke bare bekræftet bilens høje sikker­hedsniveau – de kommer nu også billigere til de­res nye cee’d, som bliver sænket i pris med 3.600 kroner.

 5 stjerner i Euro NCAP-test giver lavere priser på den unikke bil med 7 års garanti

Den danske afgiftsomlægning i juni måned indeholdt bl.a. en para­graf, der giver ”rabat” på registreringsafgiften for meget sikre biler. Formålet er i sagens natur, at animere bilkøberne til at investere i sikkerhed til fordel for dem selv, deres medpassagerer – og selvsagt også til fordel for samfundsøkonomien.

Målestokken for sikkerhed blev fastsat til at være de europæiske Eu­roNCAP crashtest, som afslører bilens evne til at modstå kollision, men også tager højde for dens aktive sikkerhedsniveau som eksem­pelvis inkluderer Elektronisk Stabilitets Program – ESP.


annonce - klik på logo
Klik her og gå til arcurios hjemmeside - med gaveidéer til autofolket

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.


Imidlertid skal bilerne først testes, inden der gives rabat. Resultatet af testen blev offentliggjort d. 29. august og fra i dag mandag d. 10. september vil listeprisen på alle KIA cee’d modellerne, hatchback så­vel som sw, derfor være reduceret med de 3.600 kroner, som regler­ne giver mulighed for.

”For os er det vigtigt, at kunderne fuldt ud får gavn af alle de an­stren­gelser, fabrikken lægger i udviklingen af KIA bilerne,” siger Kom­merciel direktør Mogens Lyngsø fra Kia Import Danmark.

”Et er, at fortælle vores kunder, at KIA cee’d er meget sikker. Et an­det er, at kunne dokumentere det i kraft af fem stjerner i EuroNCAP, men det er helt klart, at når sikkerheden kan gøres håndgribelig ved at listeprisen sænkes, står vi meget stærkt – og det gør vores kun­der dermed også.”

”Derfor tøver vi heller ikke et sekund med, at lade kunderne få det fulde udbytte af afgiftsrabatten. I praksis er listeprisen for Kia cee’d også nedsat på biler, der er bestilt, men endnu ikke leveret. Det har vi en klar forventning om, at kunderne ikke vil være kede af,” smiler Mogens Lyngsø.

 


annonce - klik på logo og bestil en jobannonce
Klik på logo'et og bestil din Stepstone-jobannonce her - og få samme jobannonce GRATIS med på Autoteket

 Samarbejde mellem
StepStone og Autoteket

Find din nye

medarbejder her

effektivt, nemt og

hurtigt.

Du behøver blot at klikke på logo'et til venstre og udfylde skemaet. Du betaler for StepStone jobannoncen og får til gengæld annoncen GRATIS på autoteket.dk.


Afgiftsreduktionen gælder alle KIA cee’d varianter. Derved kan man nu købe en KIA cee’d for blot 176.399 kroner. Den vil da være udru­stet med en 109 hestes benzinmotor, som i forvejen er ret benzin­økonomisk – noget der i øvrigt også giver sig udslag i en halvårlig ejerafgift på blot 1.010 kroner.

Siden introduktionen af KIA cee’d har salget oversteget alle forvent­ninger og varianterne med dieselmotor er blevet meget populære, ikke mindst på grund af deres rigtig gode brændstoføkonomi. Model­len med 1,6 liters 115 hestes dieselmotor kører så langt som 21,3 kilometer pr. liter prisbillig dieselolie ved blandet kørsel og diesel­bi­lerne falder naturligvis også i pris. Den billigste KIA cee’d CRDI Moti­on med den nævnte 1,6 liters dieselmotor koster nu kun 201.399 kroner og blot 1.300 kroner i halvårlig ejerafgift.