Den helt nye KIA cee’d fa­miliebil har fået 5 stjerner i den sene­ste Euro NCAP-sikker­heds­test, som blev offent­liggjort forleden. Testresultatet for cee’d – 5 stjer­ner for be­skyt­telse af voksne, 4 stjerner for beskyt­telse af børn og 2 stjerner for be­skyt­telse af fodgængere – place­rer den blandt de sik­re­ste biler i C-segmentet.

  • Unik bil på verdensplan med 7 års garanti og 5 stjerner i Euro NCAP-test
  • De seneste resultater placerer KIA cee’d blandt de sikreste biler i C-segmentet  

Anerkendelsen fra EuroNCAP organisationen synliggør endnu en­gang de kvalitetmæssige kvantespring, KIA har taget i de senere år, som allerede har bevirket, at fabrikken yder 7 års garanti på cee’d modellerne.

EuroNCAP er det strenge europæiske crashtest program, der gen­nem regulære forsøg afdækker, hvor sikre biler er. Testproceduren er gennem årene udbygget, således at man i kraft af testen ikke alene får et billede af, i hvilket omfang passagererne er beskyttet i tilfælde af kollision, men et mere komplet indtryk af bilens sikkerhedsmæs­sige kvaliteter.

”Vi vidste allerede ved introduktionen, at den nye KIA cee’d var i en klas­se for sig,” siger kommerciel direktør hos KIA Import Danmark, Mo­gens Lyngsø. ”Men det er rart, nu også at have en officiel doku­men­ta­tion for det niveau, KIA cee’d befinder sig på.”

Siden introduktionen sidst i marts er der blevet solgt langt over 1.000 KIA cee’d til danske kunder. De har købt bilen selvom den end­nu ikke var officielt sikkerhedsmæssige blåstemplet.

”Vi var nu fortrøst­nings­fulde, for alting pegede i den retning, men vi er meget glade for den tillid, vores kunder har vist os,” smiler Mo­gens Lyng­sø. ”KIA cee’d er udstyret med seks airbags, der tilsam­men giver en emi­nent beskyttelse. EuroNCAP testen viser desuden, at især føreren og pas­sagerens hoved er rigtig godt beskyttet og at kroppen som helhed også har meget store muligheder for at slippe fra en påkørsel uden større mén.”

Foruden den beskyttelse, KIA cee’d byder på, når uheldet er uund­gåeligt, er en KIA cee’d udstyret med en stribe aktive sikkerheds­ele­menter, der hjælper med at til at undgå, at ulykken overhovedet ind­træffer. Elek­tro­nisk Stabilitets Program (ESP) med Traction Control (hindrer hjulspind) er eksempelvis standard på linie med Elektronisk Bremsekraftsfordeling (EBD) samt skivebremser på alle fire hjul og det optimeres i kraft af meget sikre køreegenskaber. Tilsammen gør det KIA cee’d til en meget sikker bil.

cee’d familien vil snart være komplet, da den 5-dørs cee’d model bli­ver suppleret af den elegante cee’d sporty wagon, som vil være at finde hos forhandlerne fra september, og den spændende nye 3-dørs pro_cee’d model, som bliver lanceret ved udstillingen i Frank­furt.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Blækbutikkens hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.