Det blev en såvel sports­lig som økono­misk kost­bar week­end for VW Polo Cup-køre­ren Kennie Fryd­kjær Jensen (Fre­densborg) og hans team Vitesse Racing.

Weeken­den startede ellers perfekt, da Ken­nie Frydkjær under lør­dagens frie træning var anden-hur­tigste mand på banen – blot 0,06 sekunder fra Jørgen Vestergaard (Esbjerg) og med ’hele’ 0,3 sekun­der ned til Jacob Ludvigsen (Århus).

Der var derfor lagt op til, at Kennie Frydkjær skule forsøge at hente det sidste ’fingerknips’ under tidtagningen og dermed opnå karri­e­rens første pole-position (- starte som et’er).
Desværre gik det langt fra som ønsket: Under første omgangs dæk-op­varm­ning, ’tabte’ Kennie Frydkjær bilen på første omgang i svinget lige efter mållinien og ramte en dækvold, med det resultat at bilen blev slynget rundt i luften og tog en tur på siden inden den igen lan­dede på hjulene – nærmest total-skadet…!!!

Heldigvis kører Kennie Frydkjær, som den eneste i feltet med en så­kaldt HANS (Head And Neck Support) der fastholder hovedet i tilfælde af kollision. Han slap derfor for ulykken uden skader eller mén – ud over at flyveturen naturligvis gjorde ham noget fortumlet…

Bilen, derimod, kræver et mellemstort VW-reservedelslager og en tur i oprettebænk, før den igen kommer på asfalt..! Fra venstre baglygte til højre forlygte skal alle pladedele og ruder skiftes, ligesom fælge, bremser, køler og intercooler, trækaksler, bærearme, bremseskive m.v. enten er flået fra hinanden eller blot bukket…!!!
Bilen er dog lovet klar, når det om tre uger igen går løs til Danmarks Grand Prix på Jyllands Ringen…

Her ses en skade mere fra søndagens uheldHeldigvis fik Kennie Frydkjær mulighed for at stille op til sønda­gens løb i en anden VW Polo – men skulle, i lighed med sidste løb, hvor han blev diskvalifi­ce­ret fra tidtagningen på grund af en over­haling under gul flag-zone, starte ba­gest i feltet – som nummer 16.

Sidste gang, fik Kennie Frydkjær kørt sig flot op gennem feltet til en fjerdeplads, men denne gang udviklede løbet sig ikke helt så posi­tivt. Men efter en hård fight med blandt andre Jørgen Brein­holt, slut­tede han på en hæderlig ottendeplads.

Undervejs satte han hurtigste tid, hvilket både viser, at Kennie Fryd­kjær har et super potentiale og at han hurtigt kom sig oven på ulyk­ken.

Kennie Frydkjær er nu indehaver af VW Polo Cup banerekord på både Jyllands Ringen og Padborg Park – hvilket i mesterskabs-sam­menhæng naturligvis ikke kan bruges til noget som helst… I det sam­lede me­ster­skab er Kennie nu nr. 4 – meget langt fra Jacob Ludvig­sen på første­pladsen men kun et godt resultat eller to fra anden­pladsen.

Og, efter en sejr ved åbningsløbet og efterfølgende tre løb med fejl og problemer, er et godt resultat netop hvad Kennie Frydkjær nu er ekstra opsat på at få…

Og allerede på lørdag, den 25. august får han muligheden, når han debuterer i langdistanceløbet Danish Endurance Championship på Ring Djursland. Her skal han over løbets fire timer, dele en Honda Civic CRX sammen med en af Danmarks mest erfarne racerkørere, Michael Schröter, der er mest kendt for sine mange år som DTC-kører i en VW Golf GTI.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Blækbutikkens hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.