GM-Europa-chef Peter For­ster vil præsentere en Elek­tro-Opel på den kommende IAA automo­bilud­stilling i Frankfurt til efteråret.

Opel har planer om at påbegynde salget af en bil med elektro­motor allerede hen mod slut­ningen af 2010 - altså om godt 3 år. Modellen skal udvikles af moder­koncernen Ge­ne­ral Motors (GM) og den kom­mer til at læne sig op ad E-Flex-Systemet, hvor en lille for­bræn­­dings­motor benyttes til produktion af den nødvendige strøm.

GM-Europa-chef Peter Forster oplyser over for det tyske tidsskrift "Auto Motor und Sport" at Opel allerede til september vil præsentere en sådan model på IAA-udstillingen i Frankfurt. Læs mere her.

E-Flex-modellen kan iflg. Forster køre ca. 60 kilometer på en batteri­o­p­lad­ning, hvorefter den atter via sit strømstik skal genoplades. På læn­gere strækninger vil generatoren blive kombineret med en diesel­motor.

Når fremdriften alene sker via elektromotoren, er der intet behov for andre former for motorfremdrift.

Forster bekræftede i øvrigt, at Opel arbejder med en ny top-model: "De første produktionsprocesser er frigivet og modellen er dermed godt på vej. Men det bliver ikke en klassisk model, men snarer en dynamisk og meget fleksibel Crossover." Men modellen har for tiden dog ikke "højeste prioritet," fortæller Forster.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til arcurios hjemmeside - med gaveidéer til autofolket

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.