Altea XL 1,8 turbo - den se­ne­ste til­fø­jelse til SEAT mo­del­­pro­gram­­met

Altea XL er det sene­ste udspil fra SEAT og er sam­tidig den span­ske bilpro­du­cents første bilmodel med den nye turbo­ladede 1,8 liter TSI motor på 160 hk.

Denne nye og for­bed­rede tur­bomotor er baseret på velkendt tekno­lo­gi med direkte benzin­ind­sprøjt­ning og tur­bolader med intercooler. En motorteknologi SEAT allerede har haft gode erfaringer med på tidligere motorvarianter.

Den nye kompakte 1,8 liter motorblok har blandt andet den for­del, at den rent fysisk fylder mindre i motor­rummet og den er desuden ud­styret med nyud­viklede balan­ceaksler, der reducerer motorstøj og vibra­tioner til et minimum.

Den nye SEAT motor sætter nye standarder, når det gælder effekt og moment. Turbo­ud­form­ningen og den nye motorstyring giver hurtige­re speeder­respons ved lave omdrejninger. Motoren har et behage­ligt momentforløb og leverer et maksimalt drejningsmoment på 250 Nm, der til stede fra 1.500 til 4.200 omdrejninger pr. minut.

Den benzindrevne turbomotor giver den rummelige Altea XL en top­hastighed på 210 km/t og en acceleration fra 0 til 100 på 8.6 sek. Den velafstemte 6-trins gearkasse og motorens flade momentforløb giver Altea XL en mel­lemacceleration fra 80 til 120 km/t på henholds­vis 10.4 og 13.3 sekunder i femte og sjette gear.

Under kørsel på landevej kører den nye Altea 1,8 TSI mere end 16 kilometer pr. liter og når 13 km/l i officielt gennemsnitsforbrug.

Omfattende motor- og gearkasseprogram
Altea XL fås desuden med to andre benzinmotorer, en 1.6 liter med 102 hk med manuelt gear og en 2,0 FSI model med 150 hk og Tip­tronic automatgear.

På dieselsiden fås den store stationcar med tre kraftfulde dieselmo­torer, en økonomisk 1,9 liter TDI med 105 hk og partikelfilter samt en dynamisk 2,0 liter TDI på 140 hk. Begge motorer fås med manuelt eller automa­tiseret DSG gearskifte. I toppen af motorprogrammet fås Altea XL med en momentstærk 170 hk TDI maskine med 350 Nm, 6-trins gearkasse og partikelfilter.

”Sehr Gut” testresul­tat i Auto, Motor und Sport
For nyligt offent­lig­gjorde det aner­kendte tyske bilmagasin Auto, Motor und Sport, i samar­bejde med 11 til­knyt­tede bilblade, en om­fattende master-test af ti MPV og sta­tioncars. den testede SEAT Altea XL 2,0 TDI fik, som en af de ene­ste testdeltagere, bedøm­mel­sen ”Sehr Gut” på grund af bilens komplette sikkerhedsudstyr, rummelighed, agile motor og ikke mindst dens sportslige køreegen­skaber. Se den omfattende gruppetest på: http://www.auto-motor-und-sport.de/tests/vergleichstest/

Prisstærk familiebil med 5-stjernet sikkerhed og fleksibel kabineindretning
Den nye SEAT Altea XL har med sin fleksible kabineindretning, 5-stjernede Euro-NCAP sikkerhed og mere end 600 liter store bagage­rum, kvaliteterne til at blive én af familiens fore­trukne stationcars. Efter afgifts­omlæg­ningen er den tilmed blevet billigere.

Den 160 hk stærke 1,8 turbo Stylance version, der blandt andet er født med alufælge, fartpilot, regnsensor, bizone klimaanlæg, køre­computer og ratbetjent MP3 radio, koster 304.990,- kroner, mens den brændstoføkonomiske 1,9 liter TDI Reference version, der kører 18,5 kilometer på en liter dieselolie, kan fås for 293.052,- kroner. (inkl. køre­computer, halvautomatisk klimaanlæg og fartpilot)

Altea XL Van fortsat attraktiv på gule plader
Den nye Altea XL Van er med sit mere end 1.700 liter store vare­rum, et godt eksempel på at det stadigvæk kan betale sig at køre på gule plader, hvad enten det er privat eller erhvervsmæssigt – især hvis man kun har brug for to siddepladser i bilen.

Altea XL 1,8 TSI Van med to sæder og fuld sikkerhedspakke kan købes til privat og erhvervsmæssig anvendelse for 181.130,- kroner + moms på 30.071,- kroner. Hvilket gør den mere end 93.000,- kroner billigere end den tilsvarende personbilsudgave.

På hjemmesideadressen: http://seat.dk/Modeller/Fordele.aspx?model=Altea%20XL& kan man læse om fordele og konsekvenser ved køb af Altea XL Van på gule plader. 

annonce - klik på logo
Klik her og gå til SMC-Bilers hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.