Golf R-Line - her i flyvende stil på NürburgringGolf over­strå­lede 24-timers løbet på Nür­burg­ring: Sam­let ot­ten­­de­­plads og sejr i klassen

Golf har igen bevist sine imponerende kva­liteter, nu i det tra­di­tionelle 24 løb på Nürburgring, som er et af verdens hårdeste ra­cerløb. En Golf R-line, tilmeldt af Volks­wagen Mo­tor­sport, opnå­ede en samlet ot­ten­de­plads, men kørte førstepladsen hjem for biler med 2 l turbo­motor.

Desuden var den 300 HK stærke Golf den bedst placerede forhjuls­trukne bil blandt alle 200 tilmeldte biler. Kun GT-sportsvogne fra Porsche, BMW, Aston Martin og Dodge kom foran Golf. Kørerne af Golf R-Line var René Rast (20), Jimmy Johansson (22), Florian Gruber (24) og Dieter Depping.

Pålideligheden sejrede
”Dette er en sensationel succes. Golf’en kørte som et urværk. Vi har kun tanket op, skiftet dæk og bremseklodser, det er det hele! Alle kørere og hele mandskabet udførte et perfekt job. De unges præ­station imponerede mig især”, opsummerede en tilfreds Kris Nissen, direktør for Volkswagen Motorsport.

De unges præstation imponerede mig især”, opsummerede en tilfreds Kris Nissen, direktør for Volkswagen Motorsport.Omkring 200.000 tilskuere overvæ­re­de 24-timers løbet på den 25,378 km lange bane, som er lagt sam­men af Grand Prix banen og den legendariske ”Nord­schleife”. Løbet blev afviklet i lunefuldt vejr. Først måtte starten udsættes i næsten to timer på grund af et heftigt tordenvejr med skybrud lørdag efter­middag. Senere måtte løbet af­brydes i fem og en halv time om nat­ten på grund af tåge, der ned­satte sigtbarheden til under 30 meter.

Kun i pit for tankning, dækskift og udskiftning af bremseklodser
”Det var virkelig en drøm. Bilen, tea­met, banen, atmosfæren… alt var fan­tastisk. Det skulle glæde mig at tage 24 timer én gang til”, sagde en op­stemt Jimmy Johansson, regerende mester i ADAC Volkswagen Polo Cup, efter sin debut i 24 timers klassikeren i Eifel egnen.

”Dette løb havde det hele og blev en enorm erfaring og en stor suc­ces”, istemte René Rast, Polo Cup mester fra 2005.

”Jeg er helt igennem tilfreds. Bilen var simpelthen fantastisk hele vejen fra første til sidste omgang. Stor tak til Volkswagen for denne oplevelse”, føjede Florian Gruber til. Også han kommer fra stalden af unge kørertalenter i Volkswagens udviklingsprogrammer.

Den mangedobbelte tyske rallymester Dieter Depping, der supple­rede det unge junior team, kommenterede resultatet således: ”Alt har været forbe­redt til mindste detalje, og kunne ikke have være gjort bedre”.

Teamet i Golf med startnr. 111 kørte i alt 101 omgange på Nord­schleife uden et eneste pitstop udover de rutinemæssige.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til arcurios hjemmeside - med gaveidéer til autofolket

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.