Audi Sport samt læ­gerne, som har over­våget Tom Kristensens i hans syg­doms­forløb, har givet ham grønt lys til et comeback efter en suc­cesfuld test­kørsel i en Audi A4 DTM på Brands Hatch den for­gange week­end.

Efter denne test er der ikke noget, som står i vejen for Tom Kri­sten­sens sæde hos Audi Sport Team Joest i årets Le Mans 16.-17. juni. Tom Kristensen, som har vundet Le Mans syv gange, skal køre sam­men med Dindo Capello og Allan Mc Nish. Dette bety­der, at Matthias Ekström, som var udpeget til Tom Kristensens stand-in, nu kan kon­centrere sig om at vinde DTM-titlen i år.

”Jeg er meget glad for, at Tom er klar igen og kan køre for os, som det jo oprindeligt var planlagt”, udtaler chef for Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. ”Le Mans er et uhyre vigtigt løb for Audi og for Tom, som med sin erfaring er en meget vigtig kører hos vores Le Mans hold. Vi har givet Tom al den tid, som han har haft brug for, til at komme sig efter sit alvorlige uheld. Efter den vellykkede test på Brands Hatch og i samråd med lægerne, kunne vi give Tom grønt lys for at køre Le Mans.

Tom Kristensen selv er naturligvis lykkelig over sit comeback i Le Mans, som han har vundet syv gange. ”Det er fantastisk følelse”, udtaler Tom Kristensen. ”Det var en lang pause uden motorsport, og det har været en sej kamp med eftervirkningerne fra mit uheld. Dog er der de sidste uger sket store fremskridt. Jeg har det godt igen. Lægerne har checket mig fra top til tå, og de har givet mig grønt lys. Jeg er meget glad for at skulle køre sammen med Dindo Capello og Allan McNish. Vi er et meget tæt knyttet team, og vi har kørt mange fantastiske løb sammen”.

Efter at have intensiveret sin fitness træning de sidste par uger, kun­ne Tom Kristensen sætte sig bag rattet igen – 48 dage efter sit uheld på Hockenheim, hvor han pådrog sig et meget alvorligt piske­smæld. Tom kørte en Audi A4 DTM Race Taxi i en time i forbin­delse med DTM løbet på Brands Hatch.

”Ideen med denne test var at se, om Tom følte sig tilpas i en race-bil, og om han kunne mod­stå kræfterne”, forkla­rer Dr. Ullrich. ”Han var hurtig fra starten – som vi forventede – og satte hele tiden hurtige tider. Han følte sig tilpas i bilen og tilpas efter løbet, hvilket er grun­den til, at vi i samråd med lægerne gav ham grønt lys til hans come­back”.

Tom Kristensen vil fortsætte sit genoptræningsprogram de næste par dage på Le Mans under overvågning af Audis holdlæge, Dr. Christian John. Tom skal gennemføre sine første laps bag rattet på Audi R10 med startnummer to onsdag aften i forbindelse med den første kva­lifika­tionsrunde.

Det er også planen, at Tom Kristensen skal køre sit DTM comeback løb på Norisring i Nürnberg; en uge efter 24 timers Le Mans løbet.

annonce - klik på billedet
Klik her og gå til Autohuset Hørsholms hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.