Tom Kristensen med nogle af deltagerne i Star Team-arrangementet i Sverige - inklusive Prins Albert, som danskeren slog på vej til sejren i holdkonkurrencen.Dansk ski­sport fik den­ne week­end sit alpine gen­nembrud fra en så uven­tet kant, at det tenderer et forsøg på en håbløs aprilsnar. Le Mans-helten Tom Kri­stensen vandt nem­lig i Idre Fjäll i Sverige den anden ud­gave af hold­­kon­kurrencen World Stars Ski Event sam­men med blandt andre Nor­ges tidli­ge­re OL-guld­vinder i slalom Finn-Chri­stian Jagge!

   Konkurrencen var arrangeret af Pernilla Wiberg, en af Sveriges største skisportsnavne gennem tiderne, og blev afviklet nær hendes eget hotel i Idra Fjäll. Tolv hold à fire mand kæmpede om sejren på en skicrossbane igennem en række nervepirrende heat.

   Tom Kristensen, der er et sportsligt multitalent, fik i sine tre heat en sejr og to andenpladser. Himmerlændingen præsterede undervejs at slå lang­rendslegenden Gunde Svan og såmænd også Prins Albert. Det vides ikke, om denne sejr får nogen betydning for Kristensens videre opholds­mu­ligheder i Monaco …

   ”Det var et fantastisk arrangement med en masse sportspersonlig­heder fra skisportens verden. Ingemar Stenmark, Lasse Kjus, Kjetil-André Aamodt, Anja Pärson, Hans-Peter Buraas og Peter Runggaldier var blot nogle af navnene, og de gav de mange tilskuere noget at se på. Det var en ære at være med,” siger Tom Kristensen.

   Danskeren var kommet med via en invitation fra en af Pernille Wi­bergs medarrangører, der også står for det internationale stjerne­hold i fodbold i Monaco med blandt andre Tom K og Michael Schu­ma­cher. Overskuddet fra arrangementet i Idre Fjäll går til humanitært arbejde.