autoteket
  SØG
onsdag  24/7-2024  uge 30
Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
Bentley
BMW
Bugatti
Cadillac
Chevrolet
Chevrolet-US
Chrysler
Citroën
Daihatsu
Dodge
Ferrari
FIAT
Ford
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
KIA
LADA
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Lotus
Maserati
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Rolls-Royce
Rover
SEAT
Skoda
smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
SAAB
Toyota
Volkswagen
Volvo
artikler
Publiceret 8/3-2007 10:31 Til udskrift | Send artikel

Nyhed : Porsche 356 Speedster

af autoteket.dk 

De kendte træmo­deller fra arcurio® har barslet med endnu en Oldti­mer i særklasse - den karak­­te­ristiske model fra Por­sche:  

Porsche 356 Speedster:

 

356’en var den før­ste Porsche-mo­del, som Dr. Fer­di­nand Por­sche udvik­lede og pro­du­cerede under det legen­dariske navn Por­sche. Det nye åbne ka­rosseri blev teg­net af Erwin Ko­men­da, der alle­rede den gang var kendt for designet på den nok så berømte ”Boble” – den første Folkevogn. Og den nye Por­sche 356 levede op til devi­sen: ”Jo mindre des bedre.” Det spar­tan­ske udstyr gjorde ikke blot modellen lettere men også billigere, og dermed blev det muligt for flere lidenskabelige Por­sche­kørere at nyde modellen.

 

Dét, der gjorde modellen til en ægte kultmodel, skyldtes flere for­hold: Et umiskendeligt design, en førsteklasses teknik, et funktio­nelt design og et formidabelt optræk var nogle af de ka­rak­te­risti­ka, der fulgte med 356’eren. Porsches tilhængere så i 356’eren den klassiske model fra dette fornemme mærke, og den sensa­tionelle modelvariant af 356 var den charmerende Speedster.

 

Den officielle præ­­­sentation af „356 Speedster“ fandt sted i september 1954 på det ame­rikanske marked i forbindelse med „Concours d’Ele­gance,“ der fore­gik i Watkins Glen. Her lykkedes det for Speed­ste­ren at tage 1. præmie i kategorien „den mest spændende bil.“ Og med fokus på ydelse og køreegenskaber blev modellen efter de daværende forhold en ægte bestseller. Og frem til 1959 frem­stil­lede Porsche mere end 4.000 enheder af 356 Speedster.

 

De tekniske data:

Motor: Luftkølet 4 cylindret på 1500 ccm,

Max. ydelse: 55 hk ved 4.500 o/min.
Tophastighed: ca. 150 km/t.

 

Om modellen

arcurio®’s særlige udgave af 356 Speedster er fremstillet i hån­den i størrelsesforholdet 1:12, og produktionsantallet er stærkt begræn­set. Dette eksempel på et tysk ikon fra 1950’ernes er en sportsvogns­legende, og modellen vil være en fantastisk berigel­se i enhver bilen­tusiasts samling. Denne udtryksfulde efterlig­ning af ”356’eren” er blevet til i meget tæt samarbejde med den tyske Porsche Club.

Materialer

Ved fremstilling af modellen er der anvendt fire forskellige euro­­­pæiske træsorter: El, ahorn, birk og bøg. Træsorterne bliver ikke lakeret, men derimod behandlet organisk. De enkelte dele bliver tilpasset hinanden med den størst mulige perfektion og akkura­tesse, således at selv årringene i træet bliver tilpasset.
Den værdifulde arcurio®-model 356 Speedster bliver samlet af i alt 116 hånd­fremstillede enkeltdele som alle er perfekt afstemt indbyrdes.

Modellens karakteristika:

Denne kvali­tets­præ­gede eksklu­sive Oldtimer er hånd­lavet af arcurio® ved anvendelse af ædle træsorter. De enkle serier er stærkt begræn­sede i antal, og hver enkelt model fremstår som et unika, og er derfor forsynet med et messingskilt indgraveret med model-betegnelse og serienummer.

 

§  Motorklappen kan åbnes

§  De to sidedøre kan åbnes

§  De forreste hjul kan drejes og er forbundet med styretøjet

§  Instrumentbordet er meget detaljeret udført

§  Bakspejl

§  Vingemøtrik på alle 4 hjul

§  Porsche-emblem på bagklappen

   Mål

Modellen er 39 cm lang, 12 cm høj og 17 cm bred, og den er fremstillet i størrelsesforholdet 1:12.

Denne meget eksklusive og hånd­lavede model fra arcurio® er sær­de­les velegnet til gave ved jubilæer, svende­brev, runde fødsels­dage og mange andre begivenheder i autobranchen, der skal fejres på særlig vis.
Se mere på
 
www.arcurio.dk,
 
hvor modellen også kan bestilles.
Revideret 8/3-2007 10:36 Fra nyhedsbrev Nr. 10/2007
kode
Husk
LOG IND
Glemt koden?
Ny bruger?

ARTIKLER:

oversigtskribenter
nyhedsbrev
TILMELD
FRAMELDannonce


annonce

 

401 online Copyright © 2002-2024 autoteket • info@autoteket.dk annoncør-info