Verdens­premiere på den helt nye KIA ex_cee’d cabriolet kon­ceptbil.  

KIA’s spæn­dende og helt nye ex_cee’d cabriolet koncept­bil har verdens­pre­mie­re, når Salon de l’Au­tomo­biles afhol­des for 77. gang den 6. marts i Ge­ne­ve, Schweiz. ex_cee’d cabriolet er kon­strueret af KIA’s nye designchef Peter Schreyer, og den viser med al tydelighed, at KIA under hans ledelse er i stand til at fremstille en iøjnefaldende cabriolet.

ex_cee’d er fremstillet på basis af den nye 3-dørs cee’d Sporty Hatch (planlagt til produktion i Slovakiet fra december), og ex_cee’d har samme akselafstand, men mange nye udvendige karrosseridele. Til gengæld deler den platform og adskillige skjulte komponenter med 3-dørs mo­del­len, og så er den udstyret med elektrisk kaleche i stof­materiale.

Ved at anvende et stoftag til ex_cee’d går KIA med fuldt overlæg sin egen vej i retning af retrostil i stedet for at følge trenden, hvor ca­brio­let’er udstyres med et sammenklappeligt ståltag. Peter Schreyer har lagt særlig vægt på at designe en klassisk cabriolet med et tradi­tionelt stoftag: “Jeg er overbevist om, at stoftage vil få en renæs­sance. Vi har alle den roman­tiske drøm om at få vind i håret, når vi kører, og for mig er stoftaget et afgørende element til at opnå den ægte køreglæde i en cabriolet”.

Med den lidt skar­pe profil, de muskuløse skærme over 19” alufælge og en ag­gres­siv front i et dynamisk design har ex_cee’d straks fra start indtaget en form, der vil skille den ud fra mængden af cabrio­let’er. Cabrio­letkon­ceptet fuld­endes af en lakering i ”meringue white” og et choko­lade­brunt stoftag – farver, der går igen i bilens tofarvede læderindtræk.

“Med denne nye cabriolet konceptbil viser KIA igen, at det er en ung og stilbevidst koncern, der ved, hvordan man kombinerer elegance med dynamik”, siger Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President og COO KIA Motors.  “KIA ex_cee’d er et frisk pust og et højdepunkt i virksom­hedens historie – et tydeligt tegn på KIA’s internationale vækst og et skridt fremad på vejen til at blive en europæisk virksom­hed med kore­anske rødder.”

cee’d modelrækken markerer et historisk vendepunkt
Introduktionen af KIA cee’d modelrækken (5-dørs hatchback fra de­cember sidste år, 5-dørs Sporty Wagon fra august 2007 og 3-dørs Sporty Hatch fra December 2007) markerer et stort vendepunkt i KIA’s historie. Når denne trio kommer på markedet, vil det være starten på en ny æra. Det er de første KIA biler, der er designet og produceret i Europa, og de vil være starten på en kvalitetsmæssig revolution for mærket. 

For at understrege den nye modelrækkes kvalitet yder KIA en impone­rende garanti på 7 år/150.000 km på alle cee’d modeller. Denne garanti kan oven i købet overføres til efterfølgende ejere af bilen.