Passat BlueMotionMed verdens­pre­miere i Geneve om kort tid kan Volks­wagen præ­­sen­tere en Pas­sat-model, der præsterer et for­brug på 19,6 km/l, og dermed kan Passat Blue­Motien køre 1.350 km på en tankfuld.

Og ser vi på kon­kurrenterne, kan de ikke være med i sammen­ligningen på brænd­stofs­for­bruget. Samtidig er modellen nede på 136 g/km i CO2-emission, hvilket er tilfredsstillende for en så stor model, selv om der er langt ned til målet i EU på 120 g/km.

Den første BlueMotion-model debuterede i sommeren 2006, hvor vi blev præsenteret for Polo BlueMotion - en model, der på europæisk plan er blevet en salgssucces, for over alt i verden er man mere og mere foku­seret på forbrug, forurening og miljøpåvirkning.

Polo BlueMotion blev præsenteret i sommeren 2006Og variantud­ga­ven har lige­ledes pæne tal: 19,2 km/l og en CO2-emission på 137 g/km. Også denne model kører 1.350 km på en tankfuld, og det betyder 11 årlige besøg på tankstationen, hvis man årligt kører 15.000 km med et gen­nem­snitsforbrug - mindre end et besøg på tankstationen pr. måned.

Den 105 hk stærke TDI-motor er forsynet med et dieselpartikelfilter og Volkswagens ingeniører har kælet for detaljerne med henblik på et så lavt forbrug som muligt - uden at det går ud over motorens smidighed og mo­dellens topfart. Dermed lever Passat BlueMotion op til Blue­Motion-filoso­fien: En fin driftsøkonomi i en smidig model uden at det går ud over køre­glæden. Desværre kan BlueMotion-modellerne ikke fås i Danmark.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Nordic AutoParts hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.