Vatanen, VMiller, De Villiers og Sainz fra Volkswagen på startdagenDet var en glad Kris Nissen, der lør­dag ef­ter­middag tog imod sine kørere efter den første hastigheds­prøve i årets Rallye Dakar. Det mere end 8000 kilo­meter lange mara­ton rally startede lørdag mor­gen i Lissa­bon i Por­tugal og da dagen var omme, var samtlige rally­ets fem VW Race Touaregs på de fem første pladser. Den tidligere racerkører, danskeren Kris Nissen, er i sin egen­skab af VW Motor­sportsdirektør an­svarlig for VW fabrikkens succes i Da­kar-rallyet.

Chris NissenFørstedagens etape var knap 500 kilometer lang og førte del­tagerne fra Lissabon til Portimao ved Algarve kysten. Undervejs tilbagelagde delta­gerne en 117 kilometer lang og meget sandet hastighedsprøve – og i det samlede resultat er det først og fremmest resultaterne fra hastigheds­prøverne, der afgør udfaldet.

Imidlertid er resultatet af førstedagen i Dakar-rallyet alene en indi­kation af styrkeforholdet. Selvom sidste års vinder, den tidligere Al­pine World Cup vinder Luc Alphand i Mitsubishi, sluttede som nr. 17, var afstanden fra hans og co-driveren Gilles Picards Pajero Montero Evolution til den førende VW Race Touareg 2 under 11 minutter. Sat i forhold til, at et Dakar rally oftest vindes med flere timers forspring, bekræfter udfaldet af dagens etape, at de to stor-favoritter – Volkswagen og Mitsubishu – står utrolig lige.

Ikke overraskende var det da også den semi-privat anmeldte Lagos-VW Race Touareg 2, kørt af den lokale mand, portugeseren Carlos Sousa, der var hurtigst. Efter ham fulgte så de fire fabriksbiler med sidste års 2’er i Dakar-rallyet, Giniel de Villiers som den bedste. Pudsigt nok kørte de to tidligere rally-verdensmestre, Carlos Sains og Ari Vatanen på identiske tider.

Picard og Alphand fra MitsubishiBedste Mitsibushi var da heller ikke Luc Alphands eller for den sags skyld hans team kam­me­rat, den tidligere 8-dobbelte Dakar vinder Stephane Peterhansel, men derimod spanieren Nani Roma. Peterhansel var dog kun 24 se­kunder efter Roma. De to besatte hhv. 7. og 8. pladsen.

Den danske MC-kører Marc Dullum ligger på en placering som nr. 162 efter rallyets første etape.

Søndag indledes dagen med en 67 kilometer lang hastighedsprøve lige udenfor Portimao. Derpå kører deltagerne til Malaga i Spanien, hvorfra de færges videre til Nador i Marokko.

Stillingen i Rallye Dakar den 6. januar 2007:

  1. Carlos Sousa/Andreas Schulz (POR/GER), VW Race Touareg 2, 01t20m38s
  2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (SA/GER), VW Race Touareg 2, 01t23m09s
  3. Carlos Sainz/Michel Périn (SPA/FRA), VW Race Touareg 2, 01t23m16s
  4. Ari Vatanen/Fabrizia Pons (FIN/ITA), VW Race Touareg 2, 01t23m16s
  5. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/USA), VW Race Touareg 2 01t24m34m16s
  6. Guerlain Chicherit/Matthieu Baumel (FRA/FRA), BMW X3, 01t25m30s
  7. Joan “Nani” Roma/Lucas Senra Cruz(SPA/SPA), Mitsubishi Pajero Montero Evolution 01t25m31s 
  8. Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (FRA/FRA), Mitsubishi Pajero Montero Evolution 01t25m55s
annonce - klik på logo
Klik her og gå til Autohuset Hørsholms hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.