Nye test foretaget af FDM’s søster­organi­sation ADAC i Tysk­land viser at trans­port af cykler på taget af bilen øger brænd­stof­forbruget med imellem 15-25% afhængig af antallet af cykler. Tilsvarende øger tagbokse forbruget med 12-15% afhængig af forhold og model.

Af denne årsag er det nærliggende at anvende anhængertrækket til transport af cykler og bagage, så vindmodstanden er begrænses.

Den sikreste og bedste metode at transportere cykler er på såkaldte platforme med integreret lygtebom og greb til cyklerne. Denne type har det plus at den oftest er godkendt til kørsel i Tyskland, hvor det reelt set ikke er lovligt at anvende de helt billige såkaldte saks-cykelholdere, end ikke med løst hængende lygtebomme. Det tyske cykel-magasin BIKE har i samarbejde med bil-magasinet Gute Fahrt netop testet 10 cykelholdere, og her vinder Atera Strada Sport testen, som den mest brugervenlige og cykelbeskyttende.

Boks bag på bilen
Danske Tourgear Nordic ApS har i samarbejde med en italiensk boks-fabrikant udviklet en 330 liters rummelig plast-boks til montering på flade platforms-cykelholdere. Tourbox hedder ordningen.
”Ikke alle cykelholdere er velegnet, og vi har derfor ledt længe efter en egnet løsning som også kan vippe bagover med boksen monteret og som samtidig er godkendt af tyske TÜV/GS. Det er nu endelig lykkedes, og slutbrugeren får faktisk en fuldt funktionsdygtig cykelholder til 3 cykler med i købet”, udtaler idemanden Michael Bildsøe Møller bag om projektet.

Selve det at transportere en boks bag på bilen er ikke en nyhed, men det er en stor nyhed, at der nu findes en model som kan vippes bagover, så man kan få adgang til bilens bagagerum.

Kør grønt på ferien
Udover at det er en praktisk lastehøjde, sparer løsningen også brændstof for bilejeren i forhold til anvendelse af en tagboks.
Vi downsizer meget i tiden viser seneste bil-salgstal, og du kan faktisk løfte bagagekapaciteten på eksempelvis en lille gruppe A bil (eksempler VW up!, Toyota Aygo og lign.) til en stor mellemklasse stationcar (Passat, Avensis og lign)

Tourbox-systemet koster med platformscykel til 3 cykler kr. 4.999,00. Kræver at bilen har anhængertræk.

3. nummerplade
Hvis cykler eller fx denne boks dækker for bilens nummerplade, så skal huske at anvende den så dermed lovpligtige 3. nummerplade. Nye bestillingsregler pr. 6. juni betyder at du kan bestille den via din skattemappe på Skats TastSelv eller hos en af de nye nummerplade-udleveringer landet over. Den koster kr. 110,00 + forsendelse.

Læs mere på www.tourbox.dk, som også henviser til nærmeste forhandler.