Kører man 20.000 km. om året i en bil, der kører 12 km på literen, kan man spare op til 1.600 kr. om året.SPAR OP TIL 7 PROCENT: Mens benzinpriserne stiger, stiger salget af det brænd­stof­bespa­rende middel Bell Add hos Applus+ Bilsyn også.

Landets største bilsyns­virksomhed Applus+ Bilsyn oplever lige nu, at flere og flere bilejere køber rensemidlet Bell Add, der kan få bilen til at køre lidt længere på literen. Ifølge producenten tre-syv procent.

”Samtidig med at brændstofpriserne stiger, oplever vi et markant højere salg af rensemidlet. Danskerne gør alt for at spare på brændstoffet. Bell Add er et additiv, tilføjelsesmiddel, som bl.a. renser og smører indsprøjtningssystemer, tanken og ventiler i motoren. Derudover skaber det en renere forbrænding og fjerner kondensvand fra tanken,” siger Per V. Rasmussen.

Spar op til 1.600 kr.
En familie med kørselsbehov på 20.000 km om året, der kører 12 km på literen, sparer dermed mellem ca. 700 og 1.600 kr. om året.

”Bilen får udrenset urenheder i forbrændingskammeret og brændstofsystemet. Tilstopninger i brændstofdyserne til motoren fjernes, og det bliver lettere at sprøjte brændstoffet ind i motoren. Brændstof og luft blandes og skaber en bedre forbrænding,” siger teknisk chef, Gullik Petersen hos Bell Add.

Tjek motorens forbrænding
Skal en bil have en optimal brændstofforbrænding, og er man i tvivl om, hvordan motoren forbrænder, kan man købe en TilstandsAttest hos Applus+ Bilsyn.

”Her undersøges, om bilens brændstofforbrug, oliestand og udstødning er, som de skal være. På den måde sikrer man, at bilen ikke er behæftet med fejl og bruger for meget brændstof,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Sådan sparer du på brændstoffet
• Få bilen gennemgået af en professionel, der kontrollerer bilens indtag af brændstof og forbrænding.
• Brug evt. et additiv, der smører og renser motoren og reducerer forbruget.
• Stop motoren, når du holder stille.
• Spar på speederen, kør med konstant hastighed og gå hurtigt op i gear.
• Tjek dæktrykket, idet din bil bruger ekstra brændstof på ”flade” dæk.
• Fjern evt. tunge ting i bilen eller tagbagagebærer, der ikke bliver brugt.
• Sluk ekstraudstyr i bilen, eks. varme i sæderne, når det ikke bruges.

Læs mere på www.bilsyn.dk