Volkswagen vil gøre produktionen af personbiler 25 procent mere miljøskånende og fastlægger derfor ambitiøst klimamål for samtlige fabrikker.

Volkswagen Personbiler  har netop offentliggjort deres „Think Blue. Factory"- program hvoraf det fremgår, at det er Volkswagens klare mål, at reducere miljøbelastningen fra Volkswagens fabrikker med hele 25 %. Der vil i programmet være særligt fokus på Volkswagen-fabrikkernes energiforbrug, skrotning, vandforbrug og CO2-udledning.

Volkswagen er en af verdens førende bilproducenter og med den stigende efterspørgsel, som Volkswagen har oplevet i 2011 følger naturligvis et stort ansvar for, at ikke blot produkterne er miljøskånende, men også hele produktets livscyklus. Med den stigende effektivitet og stigende volumen, som Volkswagen-fabrikkerne yder i dag, er mærket godt på vej til at opfylde sin 2018-strategi. Med de nye klimamål går man et skridt videre og sigter mod, at gøre selve bilproduktionen 25 procent mere miljøskånende end den er i dag. Målene skal være opfyldt i 2018 og omfatter samtlige Volkswagens fabrikker. Med udgangspunkt i tallene fra 2010 skal energi- og vandforbrug, CO2-udledning og skrotningsmængden således sænkes betydeligt frem til år 2018.

Konceptet „Think Blue. Factory" er en videreudvikling af Volkswagens „Think Blue"-koncept, der primært omhandler udviklingen af bæredygtige biler og forbrugerens muligheder for selv at influere på CO2-udledningen. „Think Blue. Factory" er målrettet selve bilproduktionen og Volkswagens medarbejdere på fabrikkerne overalt i verden. Man vil således bl.a. indføre en årlig „Think Blue. Factory"-dag, hvor alle medarbejdere kan bidrage med forslag til hvordan Volkswagen-fabrikkerne kan sænke miljøbelastningen yderligere. For få uger side modtog den nyåbnede Volkswagen-fabrik i Chattanooga, Tennessee som første bilfabrik nogensinde en LEED-certificering (Leaderhip in Energy and Environmental Design). Med denne certificering blåstemples fabrikken for sin høje standard i miljøskånende og bæredygtig produktion.