Tom K. skal køre el-gokart til fordel for Red Barnet sammen med andre kendte motorfolk Verdens første 24 ti­mers El Mans i week­en­den.

  • Ver­dens første 24 ti­mers Le Mans løb i elektriske gokarts afhol­des på Øster­bro i week­enden.
  • Legendariske kø­rere som Tom Kri­sten­sen, John Nielsen og Cas­per Elgaard kører pen­ge ind til Red Bar­net.

Når starten til ver­dens første 24 timers Le Mans løb med elek­triske gokarts skydes i gang fredag den 4. december kl. 16.00 kæm­per fle­re af verdens bedste kørere ikke blot om æren. Kendte racerkø­rere som Tom Kristensen, John Nielsen og Casper Elgaard kæmper også om at samle penge ind til Red Barnet. Hvert hold har en teamspon­sor, der har indvil­get i at betale et større beløb afhængende af tea­mets placering i løbet. Den samlede pengesum bliver doneret til ge­neralsekretær fra Red Barnet, Mimi Jakobsen, ved løbets afslutning lørdag den 5. december kl. 16.00.

Et spektakulært race
Løbet bliver på alle måder et meget spektakulært og anderledes løb. Ikke blot bliver det første gang, at der skal køres 24 timer i elektriske karts, og med nogle af verdens absolut bedste racerkørere i sæder­ne, men der bliver også tilført lidt ekstra udfordringer for holdene. Alle teams får tildelt en række kendisser, der i to timer fredag aften mellem kl.19.00 og 21.00 og lørdag fra kl. 13.00 til 15.00 skal er­stat­te de professionelle racerkørere.

Se verdens bedste racerkørere i dyst live
Det nye gokartcenter starter i Æbeløgade 4 på Østerbro i Køben­havn, hvilket ligeledes er en særdeles central og unik placering for et gokartcenter. Centret holder åbent hele lørdag den 5. decem­ber fra kl. 9.00-16.30 med gratis adgang for publikum, hvor der er mulighed for at se noget ekstraordinært race samt vinde fede præ­mier bl.a. en tur for to til Le Mans og en dag som racerkører på Jyllandsringen. Der vil desuden være udstilling af andre elektriske køretøjer samt ekstra­ordinære eksklusive modeller fra Aston Martin og Jaguar.

Noter:
Power Racing
Power Racing er det første gokartcenter i Danmark med elektriske gokarts. Det nye center er, også som noget unikt, placeret i indre København, i Æbeløgade på Østerbro. Centret er placeret umiddel­bart bag moderselskabet - Nellemann Holding AS, hovedkontor Ud­over almindelig løb vil centret ydermere kunne tilbyde spændende og miljørigtig teambuilding samt uddannelse i brug af fremtidens elek­triske køretøjer.

Nellemann Holding AS
Nellemann Holding AS er én af Danmarks ældste og førende virksom­heder indenfor mobilitet i Danmark. Med importen af mærker som Jaguar, Aston Martin og senest det nye miljøvenlige sportsvogns­mærke – Fisker, er kvalitet, dynamik og innovation en naturlig del af koncernen. Det er derfor heller ikke uden grund, at koncernen, som den første, kan præsentere fremtidens form for miljørigtig race i de elektriske gokarts af mærket Tom Karts.

Tom Karts
De 14 gokarts, der skal køre på centrets udfordrende bane, er schweizisk produceret kvalitets gokarts. Der er anvendt nyeste tek­nologier til både produktionen af chassis og motor. Chassiset er udført i moderne letvægtsmateriale, der udover de vægtmæssige fordele i langt højere grad også er mere resistent overfor buler og skrammer end et traditionelt stål chassis. Motoren er en 48 volts el-motor, der får tilført energi fra det højtydende litiumbatteri, der er placeret på siden af gokarten. Motorstyrken kan reguleres elektro­nisk, hvilket betyder, at kørernes vægtforskelle, der i traditionelle gokarts giver uligheder, nu kan udlignes og konkurrencen derfor kan gøres ligeværdig og udspilles på køreegenskaber frem for vægt. Udover vægtfordelene, vil der ved brug af disse elektroniske gokarts ikke være noget form for CO2 udledning, hvilket betyder, at man kan gå fra banen uden oliepletter og lugten af benzin i tøjet.

Se en lille teaser her.