Toyota Danmark og hele Toyotas netværk af forhandlere og reparatører er nu miljøcertificeret efter standarderne i DS/EN ISO 14001.

Toyota Danmark og hele Toyotas netværk af forhandlere og repa­ra­tø­rer er nu miljøcer­tifi­ceret efter standar­derne i DS/EN ISO 14001.

I 2006 satte Toyota Danmark i samarbejde med sine forhandlere og reparatører det erklærede mål, at alle skulle gennemgå en miljøcer­tificering efter standarderne i ISO 14001. Ved udgangen af første kvartal 2009 fik den sidste forhandler sin certificering  i hus, og den samlede Toyota-organi­sation i Danmark har dermed papir på, at alt arbejde i virk­som­heden tilrettelægges under størst muligt hensyn til miljøet. Det er dermed endnu et bevis på, at Toyota arbejder aktivt på at opfylde sit miljømæs­sige ansvar i alle led af produkt­kæden – ikke kun under design og produktion.
 


annonce - klik på logo
Klik her og gå til Monk Biler A/S hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du me­ner, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send sam­tidig en lille hilsen.


   
”For vores kunder giver miljøcertificeringen en sikkerhed for, at vi hos Toyota kontrollerer og succesfuldt styrer de vigtigste miljømæssige aspek­ter, der er forbundet med vores aktiviteter f.eks. emissioner, affald, energi­effektivitet og udnyttelse af ressourcer. Vi tager  hen­syn til miljøet i alt, hvad vi gør. Mange af de produkter vi omgiver os med i en bilvirk­somhed, kan være en belastning for miljøet, hvis ikke de håndteres på den helt rigtige og ansvarlige måde. Miljøcertificering er en garanti til vores kunder om, at det gør vi hos Toyota”, fortæller Toyotas miljøchef Charlotte Blak Møller.   

Miljøcertificering betyder helt konkret, at bilerne bliver klargjort og serviceret med størst muligt hensyn til miljøet bl.a. ved anvendelse af miljøvenlige produkter og arbejdsgange.
Derudover indebærer miljøcertificeringen, at der er foretaget en gen­nemgribende miljøkortlægning af hele virksomheden, som bl.a. har resulteret i, at uønskede  produkter er afskaffet, samt at affaldssor­teringen er blevet systematiseret med henblik på størst mulig genan­vendelse.
Derudover har miljøkortlægningen givet grundlag for en reduktion af el-, vand- og varmeforbruget, som der årligt opsættes nye mål for. Som en sidegevinst har implementeringen af ISO 14001 betydet en forbedring af arbejdsmiljøet.

Charlotte Blak Møller fortsætter: ”at være ISO certificeret er en løbende forbedringsproces. Når et mål er nået på miljøområdet, afløses det af et andet. For det som vi gjorde godt i går, kan vi altid gøre lidt bedre i morgen, og kun hvis man løbende vedligeholder og forbedrer sine miljøledelsessystemer, kan man gøre sig forhåbninger om at få sit ISO-certifikat fornyet”.