Aston Martin DB5GOLDFIN­GERS ASTON MARTIN ER SEER­NES FA­VO­RIT­BIL.

April er en for­ry­gen­de måned for det bilglade film­publikum. I to af må­ne­dens pre­miere­film er det nemlig bilerne, der er stjernerne. Fast & Furious ind­tager bio­graferne den 3. april, mens Clint East­woods seneste og formentlig sidste film Gran Torino har premiere den 17. 

LOVEFiLM benytter lejligheden til at undersøge hvilken bil, der hidtil er den største filmstjerne. Den engelske klassiker Aston Martin DB5 fra James Bond filmen Goldfinger drøner ind på en klar førsteplads.

Over 1300 har stemt og næsten en tredjedel (28%) valgte Bond-bilen som favorit. Den efterfølges af Bullit’s Ford Mustang kørt af King of Cool Steve McQueen tilbage i 1968 (15%).

Ford Mustand fra "Bullitt"En anden engelsk bil dukker op på tredje­pladsen; Den klas­siske nuttede Mini Cooper, der havde en markant rolle i den originale 1969-version af The Ita­lian Job med Michael Caine.

Og hvem husker ikke firsernes populære tv-serie Knight Rider med David Hassel­hoff og hans fantastiske Pontiac Firebird Trans Am? Den talende sorte bil indtager listens fjerdeplads.

Herbie, alles favorit VW Beetle – eller Boblen som den hedder på dansk – finder vi på en femteplads. Den charmerende boble er se­nest blevet styret med hård hånd af Lindsay Lohan, men  har kørt rundt på tv-skærme og biograflærreder siden 1969.

De 10 sejeste film-biler nogensinde:

 1. Aston Martin DB5 – Goldfinger (1964) 28%
 2. Ford Mustang – Bullitt (1968) 15%
 3. Mini Cooper – The Italian Job (1969) 12%
 4. Pontiac Firebird Trans Am – Knight Rider (1982) 10%
 5. VW Beetle – Herbie the Love Bug (1969) 8%
 6. Dodge Charger – The Dukes of Hazzard (1979) 7%
 7. Lamborghini Countach – Cannonball Run (1981) 6%
 8. Ford Gran Turino – Starsky & Hutch (1975) 5%
 9. Lotus Esprit S1 – The Spy Who Loved Me (1977) 4%
 10. Plymouth Fury - Christine (1983) 3%

  Josh Mortensen fra LOVEFiLM kommenterer:

”Med to så godt kørende film – Gran Torino og Fast & Furious – er det oplagt én gang for alle at slå fast hvilken bil, der tager førerposi­tionen på skærmen. Bonds opbud af hurtige og avancerede biler har til alle tider begejstret publikum, så det er fedt at se, at vejenes hersker er hans Aston Martin DB5.” 

”Hos LOVEFiLM kan du få film sendt direkte til døren for kun 59 kroner om måneden. Fri forsendelse, ingen sure bøder, ingen afleveringsfrister. Du behøver ikke engang at bruge penge på benzin for at komme herhen, for vi holder til på internettet.”

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Ketners hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.