Midt i den danske høj­sommer drager ni eventyrer af sted på en af de største vel­gø­­ren­heds­begivenheder i verden. På MON­GOL RALLY skal de forcere fem bjerg­kæder, to ørkner og et utal af bump på vejen for at nå fra star­ten i London til målet Ulaanbator i Mongoliet.

11.000 kilometer for velgørenhed
MONGOL RALLY er et rallyløb, som vi kender det med Dakar Rallyet. For­skellen er så bare, at ruten fra London til Mongoliet ikke arran­ge­res af en stor kommerciel organisation, ruten ikke er kørt på forhånd, der er ingen mekanikere til at lave bilen om natten, og bilerne har kun en tiendedel motorkraft i forhold til de biler, man benytter i Dakar løbet.

Ud over disse vilkår anses brugen af GPS for usportsligt og som kun bruges af tøse­dren­gene fra Dakar Rallyet. Og selvom man ligesom i andre rallyer an­strenger sig for at komme først i mål, er dette ikke hoved­formålet i MONGOL RALLY. For hoved­for­målet med at køre de godt 11.000 km er at samle ind til velgø­renhed i Mongoliet og i Øst­eu­ro­pa (bl.a. un­derprivilegerede børn i hovedstaden Ulaanbator og forældreløse børn i Østeuropa.)

Den engelske velgørenhedsorganisation, The Adventurists, der står bag rallyet kalder det: Saving the World through Adventure og Ad­ventures for development. Og netop dette tiltaler de ni eventy­rere samt de andre omkring 1.500 deltagere fra hele verden. Dette års rally antages at ind­samle omkring 5 millioner danske kroner og derudover doneres de omkring 500 biler, holdene kører i under ral­lyet.

De ni eventyrer
Initiativtager Mi­cha­el Bønnelykke Pedersen, der sidste år deltog og vandt The Rick­shaw Run, som er MONGOL RALLYs sidestykke i Indien, har samlet de ni danske optimister. Michael Bønnelykke Pedersen siger om det skøre projekt: - Det er fantastisk at kunne kombinere eventyrets magiske rejsemåde og på samme tid have mulighed for at arbejde for en god sag. Det er første gang et dansk hold deltager i MONGOL RALLY.

Udfordringen
De ni eventyrere og tre biler er fuldstændig uegnede til formålet og skal ud på en rute, der går gennem lande, som de for bare et halvt år siden ikke med sikkerhed vidste hvor lå, eller ikke anede hvordan man stavede til. Når de krydser græn­­sen mellem Europa og Asien i Tyrkiet, kan man kun drømme om hvor­dan vejene ser ud – men sikkert er det, at ikke alle veje i Turk­me­nistan, Usbekistan, Kasakhstan, Rusland eller Mongoliet er asfal­te­rede – og på den måde ligner MONGOL RALLY måske alligevel Da­kar Rallyet.

MONGOL RALLY, eventyret og den meget lange køretur skydes i gang i Hyde Park, London den 18. juli 2009. Det vides endnu ikke med sik­kerhed hvornår eventyret slutter, men det skulle ifølge arrangørerne tage omkring 30 dage at køre den lange vej.


annonce - klik på logo
Klik her og gå til Autohuset Hørsholms hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.