Her ses Fiskers Tramonto-modelFisker Coachbuild, der er beliggende i det sol­beskinnede Californien, er kendt for deres high-perfor­mance modeller - både sedans og cou­pés - og altid i me­get be­græn­­sede produk­tions­antal. Men nu har pro­duk­tionen taget en ny drejning, for Fisker Coachbuild har indgået en aftale med high-tech-leverandøren Quantum om at producere en serie premium hy­bridmodeller.

Quantum Fuel Systems Technologies Worldwide og Fisker Coachbuild skal årligt producere 15.000 grønne enheder, der skal markedsføres til en pris "under $100.000," lyder det fra Fisker Coachbuild Inc.

Allerede her i januar 2008 vil de første udgaver af modellen få deres debut, og det vil naturligvis finde sted i Detroit, hvor man afholder det store 2008 North American International Auto Show.

Henrik Fisker, der er øverste ansvarlig for det nye joint venture sam­ar­bejde, udtaler, at man ønsker at skabe modeller, hvor folk kan køre i smukke og hurtige modeller, der er i balance med omgivelser­ne og miljøet - modeller der er øko-smarte og som har mindst mulig indflydelse på denn globale opvarmning.

Gennem hele Fiskers karriere, har danske Henrik opnået stor aner­ken­delse for levering af smarte high-performance produkter - ikke mindst Aston Martin V8 Vantage og i de senere år har han leveret Latigo - i Fisker Coachbuild regi.

Og med det nye samarbejde viser danskeren respekt for miljøet - med ønsket om at hele industrien viser mere og mere interesse i samme retning.

Quantum planlægger at producere deres nye Quantum Drive system i forbindelse med Fisker hybridmodellerne.

Når hybrid-modellen har været udstillet i Detroit som prototype, kan parterne gå i gang med detaljerne for produk­tionen, således at de første modeller bliver salgsklare en gang i starten af 2009.


For tiden kan Fiskers modeller ses i Dansk Design Center: Galleriudstilling: Time Machine - by Henrik Fisker and Rosendahl.

 Fisker Tramonto interiør Fisker Tramonto interiør
Udstillingen viser eksklusivt bildesign og lancerer det nye Rosendahl-ur designet af danske Henrik Fisker, mest kendt som designeren bag den smukke Aston Martin i James Bond filmen ”Casino Royale”.
Den 12. oktober – 24. oktober 2007

Henrik Fisker har været chefdesigner hos Aston Martin og BMW og har nu skabt sit eget bilmærke ”Coach Build” i Californien.